tisdag 25 juni 2013

Vinträning och provexemplar...



Provexet av min bok har nått handen hos min vän och bokmorska, det känns helt otroligt att någon hållit i min bok. Hans ord om det hela var "i går höll jag första provtrycket av en speciell bok i min hand. Det blir en tjock bok."
Att jag blev pirrig av det är kanske inte så märkligt ;)
Det återstår jobb och det var det jag pysslade med under förmiddagen i går. Jag körde till min käre vän och bokmorska redan vid åtta. Jag lämnade av myset hos kusinerna och vi bytte bilar.
Jag bytte min stora skönhet mot en nästan lika stor kärra. En Volvo. Villa, Volvo, vovve och unge. Jag passade nästan in i den familjebilden under några timmar ;)
Bilen gick som ett spjut men den var sexväxlad, jag är van vid automatare så det ledde till ett "Kärringstopp" vid första stoppskylten, jag flinade, gick ut och satte upp skylten "Övningskörning" på bakrutan sen gick jag in och vred om nyckeln igen ;)

Jobbet gick fint och det var helt underbart att inte ha en stor tung bok liggandes på axlarna. Den biten är ju klar. Det var ett lättsamt möte.

Hemfärden gick galant och jag spelade hög musik och sjöng vackert med i texterna. Jag bara älskar att köra bil, allra helst när jag är helt ensam i bilen. Kvalitetstid med mej själv liksom.

Jag kom hem till ett litet gungande mys, hon hade haft en toppendag som innefattat bibliotek, ica och apoteks besök. Hon var glad som en liten speleman och var inte supersugen på att följa med mamma hem. Men jag vill ha mitt mys och mysa med så hem bar det.

Vattnar man så växer det.

Gräsklipparen togs fram och odjuret gick några varv sen gav den plötsligt upp. Den ville inte med mej. *Morr* halva gräsmattan var kvar att klippa och retfullt stod den still och var sådär retsligt svårflörtad.
Sur som ättika la jag mej raklång på ryggen (på den klippta delen av mattan) och surade. Två sekunder senare log jag och sa till mej själv.
- Det är ju såhär det ska va.
Inte krångel med klipparen dock, men att bara ligga på rygg i gräset med ett grässtrå i munnen, lyssna på min dotter som springer runt och lever livet.
Jag bara låg där en stund och sög in livet i mej. Tillfredsställd reste jag mej sen upp och gav gräsklipparen onda ögat och rullade in den bakom ett träd så jag skulle slippa se den. Det som inte syns det finns inte.
Kvällen blev ljuvlig. Vi grillade några kotletter och Mollie sa glatt vid middagsbordet att hon ville ha mer svin. Hehe givetvis skrattade jag åt hennes underbara ordval och gav henne en bit till.
Myset somnade tidigt och jag slogs av tanken på att det hade varit trevligt med ett glas rosévin på altanen.
Jag avskyr vin i alla dess former och har alltid gjort, men bara tanken av att sitta skönt tillbakalutad på altanen med ett vackert vinglas i handen, lyssnandets på fågelsången och se solen sakta gå ner bakom det vackra berget fick mej att fundera på om jag inte borde träna mej till att gilla vin.


Okej kaffe funkade det med ;)

Trots gräsklipparincidenten så sammanfattas givitvis dagen med ordet Lättlevt.

Jockarp.

4 kommentarer:

  1. Leonora!
    Jag måste bara får säga att jag älskar dina blogginlägg. Helt otroligt bra skrivna och emellanåt är det världsklass på formuleringarna. Du lyckas sätta samman meningar som ingen annan skulle klara och det är spännande varje dag och se hur du lägger upp det.
    Önskar dig all lycka med din bok.
    Kram Jonna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jonna.
      Jag vet inte riktigt vad du syftar på för meningar men jag blir väldigt glad av dina ord :)
      Snällt att du tar dej tid att skriva.

      Vänligen Leonora

      Radera
  2. Hej.
    Du är ju så sjukt vältränad, hur gör du?
    En kropp man kan dö för ;-)

    Längtar till boken kommer.
    Kram Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sofie
      Jag vet inte om jag är så värst vältränad, men jag springer ju en del. Om det är de det hänger på vet jag inte och jag har mina skavanker jag med ;)
      Boken är på intågande.

      Vänligen Leonora

      Radera