torsdag 6 juni 2013

Riksgatan 1....

Hehe....


Tuff tuff tåget till Stockholm, jag kom i god tid så jag gick en vända till slottet och parkerade mej på en parkbänk. Det kom en snubbe och satte sej jämte mej, han var svett efter en löprunda. Vi började samtala om löpning, han berättade att han sprang en sväng på lunchen och att han jobbade i regeringsbyggnaden med lagar, fatta vad sjukt va ;) Det var ju anledningen till att jag var i huvudstaden.
Han var även domare i domstolar vilket vi pratade en del om. Jag berättade sen klart för snubben att jag skulle hälsa på, på hans arbetsplats och vi började diskutera lagar och brist på dom. Mycket intressant må jag säga. Jag fick avbryta samtalet för min tid rann i väg. jag hade ett möte inbokat.

Det jag var med om under gårdagen trodde jag aldrig att jag skulle få vara med om.
Först och främst att jag blev inbjuden till Rosenbad bara det var ju sjukt stort för mej. Jag fick en besöksbricka som jag snodde med mej hem som ett minne, hihi jag kunde inte låta bli.
Jag var nervös inför mötet och jag brukar inte vara så nervös, men jag tror att anledningen till min nervositet bottnade i att jag var dåligt informerad och förberedd på vad som komma skulle. Jag vill helst vara väldigt väl förberedd när jag ska göra något.

Jag möttes upp av RFSLs ordförande, en kvinna som verkade ha full koll på det mesta, jag blev grymt imponerad av hur insatt hon var i alla frågor som gäller oss med lite "onormal" sexuell läggning.
Det känns verkligen som det är rätt kvinna på rätt plats.
Vi hälsade glatt på varandra och vi tycket att det var roligt att äntligen ses.
Själva seminariet gick till som följer. Ovanstående kvinna började prata om vad anledningen var att vi var samlade i salen. Sen lämnades ordet över till mej och jag fick berätta min historia. En gripande berättelse fick jag till mej och visst är det väl så. Jag tycket om när jag ser att människor lyssnar på mej och när man ser att dom vaknar upp och är nyfikna. Dessa personer kändes nyfikna.
Det var en annan person som också berättade sin historia för att öppna upp i ett försök att få bestämmarna med på båten.
Det gick bra för oss, alla i rummet var rörande överens om att något måste göras för att skydda barnen och för att alla människor ska gå under samma lag.
Efter ett par timmars sammanträde, avslutade vi och det minglades. En man vid namn Fredrick Federley kom fram till mej och skakade hand med mej, han tackade för mailet jag sänt honom för snart tre år sedan. Han tyckte att det var ett mycket välskrivet och gripande brev, att han minns det väl.
Tydligen var det många av dessa politiker som la märke till mej, när jag skrivit breven, många hade kommenterat det då fick jag reda på under gårdagen, det var ju roligt.
Men när Fredrik pratade om brevet sa jag till honom att jag fortfarande väntade på hans svar ;) då var det inte lika kul, hihi. Lite får man ju knäppa dom på näsan när man har möjlighet. Annars tycker jag att det var lättsamt och trevligt. Alla var sakliga och uppförde sej hövligt.

Jag pratade givetvis också om min bok. Jag tar alla chanser.
Och nu är det klappat och klart. Jag har en sammarbetspartner under priden som gör att det nu blir boksläpp i Stockholm. Jag har varit lite orolig över just den biten eftersom jag har Mollie med mej och inte själv kan stå i ett tält hela veckan.
Men nu blir det alltså release på pridepark. Det ska bli sjukt roligt.
Jag var så väldigt glad när jag lämnade Rosenbad i går, att tåget sen visade sej vara en timme försenat spelade mej mindre roll. Det var ett lyckat seminarie och viktiga kontakter knöts.

Så här såg det tyvärr ut när jag kom hem.
Idag ska jag enbart njuta av min ljuvliga dotter och det vackra vädret. Okej liten Sweden rock får det väl bli med ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar