lördag 22 juni 2013

Raketen...

Stor bukett, litet mys :)


Jag kör ibland med frasen.
-Upp och hoppa myset, det är morgon, vi ska fånga dagen.
Midsommardagen började med att myset puffade på mej och sa.
- Upp och hoppa mamma, vi ska gå upp nu.
Gaaah säger bara jag. Klockan stod på 05.55 inte okej att gå upp då.
Jag lyckades att dryga ut tiden i sängen en timme till men det blev inte mer sömn.
Frukost och sen gick vi ut. Siktet var inställt på en enkel midsommarbukett. De blev enkla vackra ängsblommor men buketten blev stor.

Lite bus med fyrhjulingen som slutade hemma hos kusinerna, lite studs på den förbenade mattan. Jag tror minsann att mitt mys är beroende av att studsa.
Hem igen och uppstyrning av palatset, det vankades midsommarlunch. Alla ska på sina olika håll en dag som den så vi fick tidigarelägga matintaget, vilket gick utmärkt. Sill och nypära och givetvis jordgubbar efter det. Vi är så traditionella så det är ingen hejd på det. Det enda som skiljer sej är nog uteblivandet av nubben.
Myset sov middag när lugnet åter lagt sej över Månsagården och jag tror hon behövde det för att klara resten av dagen, för den fortsatte i ett rasligt tempo :)


Hopp på cykeln och mot Valje det bar, här skulle det minsann dansas runt midsommarstången.
Det var massvis med folk där så tre stora ringar fick det bli för att alla skulle kunna får vara med och hoppa som dom små grodorna. Jag kommer nog aldrig att fatta det där med ringlekar, men allt behöver ja inte begripa, jag kan ju göra det ändå :) Och det gjorde jag. Myset uppskattade det och favoriten tycktes vara raketen. Jag gillar den jag med, det är lite drag och kraft i den.
Vi fiskade i fiskdammen och Mollie fick en liten docka med tillhörande häst i. Hon blev glad. Själv satsade jag en slant på chokladhjulet. Det gick mindre bra.



Hem till byn igen och middag hos min bror. Mollie envisades med att hoppa i den nypåfyllda poolen, vattnet var iskallt, men hon gav sej inte.
Middag och en väldans god tårta på det. Receptet ska jag få och tanken var ju att bjuda någon dejt på den ;) Man ska ta alla tillfällen i akt.

Midsommarafton blev en fin dag trots att jag är en person med få traditioner och en stor avsky mot storhelger.
Natten jobbades det på med hemsidan, den är nu mer än tvungen att bli klar. Boken är i min hand i veckan och då ska allt vara klart :)


Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar