tisdag 24 september 2013

Ensamt.....



Tänk vad olika dagarna kan vara, hela helgen har det varit liv och rörelse med familj och vänner. Utflykter och roligheter har avlöst varandra.
Gårdagen bestod nästan enbart av ensamhet, eller i alla fall ensamarbete. Jag satt i en truck stora delar av dagen och det kändes minsann efter avslutat pass. Stjärten var öm, ryggen var öm, benen var ömma och öronen var även dom en aning ömma.
Lasses nya skiva spelades varv efter var och efter så långt lyssnande måste jag säga att duetten med Jocke Tåhström är riktigt riktigt bra.
Jag gillar att lyssna ofta och länge på nya skivor, jag vill suga in varje ton och varje ord, jag vill utvärdera och jag vill uppleva nya saker i låtarna. Att kunna förena arbete med den upplevelsen är ju väldans lyxigt. Så har jag det.
Anledningen till att jag var på bruket var att det skulle vräka in långtradare och tåg med virke till oss.
100 bilar på 16 timmar var uträknat, det tar cirka fem minuter att lossa en bil och tåget tar fyra timmar för en truckförare, så ja det blir en väldig massa minutrar och timmar i trucken en dag som den.

Jag kom hem till min fina familj, Mormor var på plats och kaffet var kokt när jag gick innanför dörren.
Mollie hade hängt på dagis några timmar och det verkar gått fint, resten av tiden var hon med mormor. Dom hade sin vana trogen kört en runda runt på kyrkogårdarna och vattnat blommorna på gravplatserna.
Mollie ser nog inte på kyrka och gravplatserna riktigt likadant som jag. Hon ser det mer som en lek med vattenkannan.
Det kan jag tycka är ganska skönt faktiskt.

Nu väntar bara ett litet pluttemöte denna veckan sen ska det semestrars några dagar igen och bruket ska jag inte beträda förrän om en vecka och lite till ;)
Ja, jag glider och jag gör det bra.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar