måndag 23 september 2013

Nagelmålning och svampplock.....


Svampjakt :)


Uppstigning och påsnörning av löparskorna, på fastande mage sprang jag mina åtta kilometrar i för tok för mycket kläder. Just nu tycker jag att det är super svårt att veta vilken outfit man ska ikläda under löpturerna.
Svett som en gnu kom jag hem till ett dukat frukostbord och kaffet pluttrandes på kokaren. Familjekänslan slog till mej ordentligt. Härliga känsla.

Tvättning av späd kvinnokropp och sen var jag redo för dagen med familj och vänner.
Besök vilket resulterade i en utfärd på berget. Vi kopplade släpet efter fyrhjulingen, kaffeväskan packades med pannkakor och bullar och sen bar det iväg över mitt älskade berg.
Alla var glada och det tjoades och stimmades bak på vagnen. In i mossbeklädd skog gick vi och fikafilten las ut.
Innan fikan blev det svampjakt vilket alla uppskattade, fel sorts svamp var det enda vi såg men det var väldigt gott om det, svamp alltså ;)
Fika och sång om sjörövarfabbe sen smögs det en liten runda till innan det bar hem i ett litet duggande regn.
I sista väghålet drog jag på lite med motorcyklen så barnstjärtarna lättade något från vagnen, skrattsalvorna viste inga gränser.
Glada barn glada vuxna.

Delar av eftermiddagsmysgänget ;)


Lunchlagning och en trevlig måltid följde, kaffe på maten givetvis, det har numera blivit en trevlig rutin i palatset.

Kvällen bestod av ett resemöte med min familj. Planerna på en gemensam resa under tidig vår börja nu ta ordentlig fart. Med så många människor inblandat krävs lång planering, rolig sådan.
Vi mumsade pizza och efterätt i form av en nutellakaka som inte gick av för hackor. Mäktig var bara förnamnet.
Alla frivilliga fick sina naglar målade, jag blev målad av Mollies kusin och jag blev klart urtjusig, nyckelpigor på ena handen och blommor på den andra, även tio tår målades. Jag supergillar att man har möjligheten att bli barn på nytt.

Myset kan hon :)

Stor i maten :)


Jockarp.

2 kommentarer: