lördag 21 september 2013

Grill och hackor....



En lång härlig frukost rustade oss för dagen.
Tankar som snurrar under såna tillfällen är tacksamhet över att inte jobba 7-16, ej heller heltidsarbete.
Jag är en glidare i det avseendet men samtidigt känner jag att kan jag jobba halvtid så är det nog fler människor som jag som skulle klara det, konsumentsamhället styr oss.
Vi lastade in oss i bilen och drog ut på lister, först en sväng till ponnytämjaren och lite ridning på dom som shettisarna.
Det känns som vi närmar oss med stormsteg att ha ett par småttingar i hagarna i det Jockarpskapalatset, men det får nog vänta på sej till sommaren.



Efter ridturen tog vi skogsvägen ner till Torsö och dess strand.
Ensammast i världen, precis så som vi ville ha det. Barnen lekte glatt på stranden och mammorna satt på en bänk och såg ut över ett av solen gnistrande vatten. Det var helt ljuvligt.
Barnen hoppade upp på en sten och lät dom salta vågorna spilla några droppar vatten på deras kläder.
Det är omöjligt att förklara känslan av vällust, trygghet och den glädjen som bubblade i min kropp dessa timmar.
Vi byggde en liten grill och grillade korv på pinnen. Hur festligt som helst. Kaffet var klart en given dryck på denna utfärd.
Fyra timmar senare åkte vi hem mot byn igen fyllda med energi.



Jag angrep bilen, både utsidan och insidan fick sej en rejäl uppfräschning, spolarvätska fylldes på. Allt för att vi ska vara beredda för att fånga nya härliga höstdagar.
Kaffe i soffan på vår härliga altan var ett härligt avbrott.
Myset skulle blåsa såpbubblor, men i stället för att blåsa så drack hon delar av blandningen. Uppringning till giftcentralen och information om att det inte var så allvarligt. Det kan börja bubbla lite på insidan, men så länge inget kräk kom så fanns det inget att oroa sej för. Skönt.

Vi fick sen syskonbesök och det var kärleksfullt. Barnen blev superglada och när Mollie släppt garden så såg buset inga som helst gränser.
Hela borgen förvandlades till en lekborg.
God mat och seriösa samtal i blandning av överlyckliga barn.
Hmm ja den dagen gick minsann inte av för hackor.
Jag älskar dessa dagar.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar