torsdag 8 januari 2015

Svartmålad.....

Tuffa prov.....


En heldag på bruket med diverse arbetsuppgifter. En uppgift var att klara ett prov som är obligatoriskt. Det var helt nytt för mej och handlade om miljö, mycket kemi vilket inte var mitt starkaste ämne i plugget.
Efter ett antal nötande timmar och en och annan hjälpande hand blev jag klar och diplomet låg fint i min hand. Lyckan var stor.
Lite förberedelser gjordes och en hel del mail bytte brevlåda. Helt underbart att få i väg dom och det är ljuvligt att bara invänta svar ;)

16,00 utstämpling och hemfärd. Hem till ett mys som hängde med morfar, mormor hade hämtat henne från dagis för att hon skulle slippa en långdag. Lite försiktighet med timmarna krävs efter jullovet. Hon var glad som en liten lärka och hon visade stolt upp sin lilla duk som nu äntligen var färdigsydd. Jag är grymt imponerad det är ett som är säkert det.

Favorit middagen lagades och tallrikarna slickades. Det som skedde efter middagen vill jag helst förtränga därför tog jag inte ens ett kort på eländet.
De två små busfröna sprang in på sitt rum efter att dom tackar för maten och tallrikarna burits från bordet. Dom lekte fint medans vi jobbade på i ett team för att röja undan med disken.
Leken blev vildare och vildare men det var glada skrik och de galopperades genom salen som om det vore en galoppbana. Hemtrevligt med andra ord.
Jag parkerade mej i soffan och efter en stund kommer fröken bonus fram och tramsar sej, jag ser att hon fått en svart nos målad på näsan, det var ju sött han jag precis tänka innan jag såg mitt lilla mys.
GAAHhhhh. Hela ansiktet var täckt av svart tuschfärg.
Det enda jag sa till förken flickvän var:
- Dom är inte redo för målafärger än.

Hon tog med dom små svartingarna till toan och jag hörde högljuda protester när färgen gnuggades bort.
Mollie kom springandes och skvallrade om vad som utspelat sej på toa och att hon tyckte sej ha blivit orättvisbehandlad av fröken flickvän.
Av mej får du inga sympatier meddelade jag henne, sympatier var ett intressant ord för det testade hon att säga ett par gånger under kvällen. Underbara och påhittiga små troll.


Urtjusig.....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar