måndag 27 augusti 2018

Sommaren.....



Ja det där med att vardagen med arbete nu står och knacka på dörren är ju lite märkligt med tanke på att jag varit hemma i 9 veckor. En ångest borde kanske krypa sej på lite när man möte en almanacka som är totalt bombaderad av måsten, förvisso många roliga "måsten" men trots allt totalt nerklottrad. Men nä ingen ångest över att börja förtjäna mitt dagliga bröd finns, vilket är skönt.

Jag har ofta mötts de senaste veckorna av människor som ska tillbaka till vardagen som säger:
- Ja vart tog denna sommaren vägen, allt gick så snabbt.
Jag kan inte förstå.
Min sommar har varit magisk. Jag har samlat på mej så oerhört många fina minnen, allt från människor till platser till upplevelser.
Det har varit en lugn och stilla sommar samtidigt som vi varit i gång och rört oss mer än nånsin. Men det har funnit en ro i att Mollie och jag har kunnat styra vårt liv åt vilket håll som helst. Tänk att börja hemma i Jockarp, köra genom allén och när man kommer till första vägskälet ställa sej frågan. Höger eller vänster? Ja och därifrån startar en ny resa men ny upplevelser.

Jag ser på sommaren ur ett barns perspektiv. Ur Mollies perspektiv.
Det har funnits massa dagar då vi varit på stranden, vid nån sjö med vänner, det har varit lata dagar, dagar av skratt. Vi har åkt karusell, ätit glass, träffat människor och djur. Vi har klättrat i berg, vandrat i fjällen, vi har åkt båt på sjö och öppet hav. Det har tältats, vi har sovit under bar himmel med ett gigantisk tak av stjärnor över våra huvuden. Det har brutits ny mark, det har sprängts gränser, rädslor har förvandlats till självförtroende genom ett stort mod. Modet av att våga.
God mat i vacker miljö, bullbak, håret vilt flygande mot ansiktet under motorcykelfärder. Blommor har plockats till bukett. Gyllenbrun hud och bländande leende. Vi har varit tillsammans dag som natt jag och lilla fröken speciell.
Sommaren 2018 har innehållit allt. Och ja, vi är redo för att börja vår vardag på varsitt håll och tillsammans. Vi är redo för en ny höst, vinter och vår, jag tror aldrig vi varit mer redo. Frågan är om höst, vinter och vår är redo för oss ;)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar