tisdag 4 september 2018

Min hjälte....

Hon. Hjälten.


Jag tänkte mej ett lite lagom löppass efter att jag lämnat av myset för ännu en skoldag. Jag drog upp på berget och det var en tät dimma som låg runt trädtopparna. Stammarna på dom stora bokarna såg ut som stora pelare och en bit upp anade jag en trädkrona. Att solen försökte pressa sej igenom dimman gjorde det hela helt magiskt, det var drömskt och det kände mystiskt. Det var nästan så att jag förväntade mej att en liten vätte sittandes vid en trädstam.
Jag älskar verkligen naturens skådespel, det finns så många olika skepnader, färger och former. Ljus som bryts på olika sätt och gör helt nya bilder för mina ögon. Mäktigt.
Två mil slutade rundan på och jag upplevde mycket i mitt inre under den resan.

In till stan för att köpa bedövningssalva som jag lovat min dotter. Hon kom hem och perfekt nog hade vi en sjuksköterska på besök. Det hjälpte dock inte, för salvan var ett måndags ex eller hade det hänt något på vägen. Obrukbar var den i alla fall. Vi körde en fuling och kletade på en helt annan salva vilket vi visste inte skulle nå samma resultat.
In till vårdcentralen och där utspelades giganternas kamp.
Jag tog min spruta först och det gick fint. Mollie blev helt panikslagen när det var hennes tur. Det retade mej att jag inte kunde göra henne trygg. Jag förhandlade, jag peppade henne men inget hjälpte. Hon satt i mitt knä och jag höll hennes båda armar i ett stadigt grepp. Pang spruta ett gick fint. Ny förhandling, panik, rädsla och tårar. Jag avskyr det verkligen men det var tvunget att göras. 45 minuter senare var vi klara, vi var svetta båda två och Mollie sa att hennes ben var som spagetti. Hon var en hjälte, det var blod svett och tårar men vi fixade det.

Jag hade lovat henne en citronplanta, bums drog vi iväg för inköp. Tyvärr möttes vi av infon att dom inte gick att få tag på under denna tiden på året. Okej sa Mollie jag ska kolla om jag hittar något annat.
Det gjorde hon, två nya blommor pryder nu palatset och min dotter är nöjd.
Hon köpte fem biskvier som var tänkta till en lite dejt.

Grillen och mat hämtades upp sen möttes vi upp av våra vänner. Vi gick över bron och ut på Kaninholmen, där satte vi oss i en glänta och började grilla. Gosse vilken kväll. Galet vacker och galet skönt efter den tuffa stunden på vårdcentralen. Maten smakade utsökt och sällskapet gjorde kvällen än mer behagfull.
Vi lämnade stället och drog till parkourparken i stan. Roligt för kidsen och chill för mammorna.

Hem till byn och en snabb kopp kaffe på undantaget sen ett välbehövligt bad för unga fröken Vilhelmsson, hon hade haft en svettig eftermiddag :)
Sängen väntade oss och hon somnade väldigt snabbt. Det hade varit en känslomässigt tuff dag för oss båda...

En sån där härlig kväll....

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar