söndag 9 september 2018

Min röst, mitt val......



Löpning i en fantastisk morgon och dagen startade magnifik. Men efter att Mollie och jag cyklat till vallokalen och jag lagt min demokratiska röst på Moderaterna så fick jag ett glåpigt meddelande med en fråga hur jag kunde rösta på moderaterna när jag är öppet homosexuell med tanke på att Moderaterna sympatiserar med SD. Jag hade verkligen behövt en löpttur till efter det för jag blev faktiskt tjurig över påhoppet.

För för det första anser jag att jag har min röst och den gör jag vad jag vill med. Ingen ska döma mej eller anklaga mej för hur jag använder den. Det är just det som är demokrati.
Jag skulle aldrig i livet klanka ner på någon för att dom är miljöpartist, sosse eller för den delen röstar på Fi. Jag tror att människor röstar på partierna av olika anledningar. Jag gjorde mitt val utifrån mina värderingar, mina filosofier och mitt liv i Jockarp. Meddelandeskrivaren gjorde med all sannolikhet sitt val utifrån sitt liv.
Det är det vackra med demokrati, att man kan lägga sin röst på vilket parti man vill. Om inte skulle diktatur råda.
Ja jag blev sur på personen som skrev anklagande gällande min röst. För att moderaterna sägs sympatisera med SD, jag vet inget om det. Jag röstade på Moderaterna inte på SD. Vilka moderaterna kommer regera med har jag inte en aning om. Jag kan ju knappast lägga min röst på något parti bara för att ja är orolig för vika dom ska samarbeta med. Eller?

För det andra är jag något så otroligt sur och bedrövad över hur människor behandlar varandra. I valkampanjen råder en vuxenmobbning som får mej illamående. Hur kan människor kasta skit på varandra på det vidriga sätt. Var är Sverige på väg? Vad lär vi våra barn? Jag har sett på ett par debattprogram och att Partiledaren för SD överhuvudtaget orkar med att behandlas så illa är för mej en gåta. Hur vore det att lära sej att göra skillnad på sak och person? Att han och hans familj blivit mordhotad gör mej rädd. Han för ett partis talan. Men även Åkeson är en människa, en familjefar som värnar om sin familj. Antagligen är även han rädd för sina barns framtid, precis som jag är. Hur vore det att se på varandra med lite mer kärleksfullblick. Hur vore det att börja behandla människor som man själv vill bli behandlad? Hur vore det att börja respektera varandra.
Är vuxenmobbning ok?

Jag är Moderat och jag är en öppen moderat. Jag la min vackra demokratisk röst på det parti jag tycker för den politik jag sympatiserar med. Hade jag ansett att SD förde den politik jag fördragit så hade jag lagt min röst i deras korg.
Min röst mitt val.




Jockarp.

1 kommentar:

  1. Gott skreven jag hålla med dig man röstar på det parti som man tycker är bästa val själv oss homosexualla har ett val. Skulle alla göra samma val då hade dagen i dag inte varit nödvändigt att ha
    Kram

    SvaraRadera