torsdag 20 september 2012

Beslutsångest...



Skalbaggehäng vår vana trogen på förmiddagen, gårdagen bestod av lek utomhus. Gissa om det var populärt, Mollies ögon gnistrade när hon såg gungorna, båda var lediga så ja det var bara att välja, hon var i himmelriket lilla fröken.
Äppelplockning och lastning av skottkärra, cykling, sandlådelek och lite rutschkana var vad vi hann med på timmen i går.

Kommunen är minsann snabba i vissa saker, knappt har jag hunnit börja skola in förren räkningen låg i lådan, snabba ryck. 175 spänn för inskolning går kalaset på, billigt eller? Ja vad vet jag.

Jag har ju en bok som ligger här hemma och bränner i lådan, ja den inte bara bränner, den skrämmer även vissa har jag märkt....
Men nu har jag funderat fram och tillbaka och jag har det väldigt svårt, beslutsångest kan man kanske kalla det för.
Tankarna jag brottas med just nu är.
När ska jag slå på stora trumman, när är bästa läget att lämna den, finns bästa läget eller skapar man sej bästa läget själv?
Fler tankar är, ska jag vänta tills filmen är klar och ska gå på TV och se till att boken kommer lagom till dess, eller ska jag se till att få det gjort så snart som möjligt för att lägga den biten bakom mej.
Ja jag vet inte riktigt.
Det känns som om jag håller på att avsluta och stänga ute min ex fru mer och mer.
Varje projekt jag avslutar som påminner om henne stänger en dörr bakom mej.
Samtidigt i varje nytt projekt jag startar så öppnar jag en ny härlig dörr.
Och där innanför finns hon inte, där finns nya härliga underbara människor som ska finnas i mitt liv. Fina människor som förhoppningsvis inte sviker, sårar och dödar en bit av mitt hjärta och min själ.
Människor som ger tilllit och som även jag kan ge tillit och vara stark och stöttande mot om de skulle behövas.
Jag älskar ordet tillit, det är starkt ord i sin mening men även en palindrom, vilket gör det ännu kraftfullare och intressantare.
Tillit, Mmm smaka på det...
De ligger fint i munnen.

Jag får nog suga lite till på denna karamell och kanske öppnas en dörr och ett "rätt" läger uppenbarar sej.
Men i min framtid ser jag både guldbaggegala och bokmässa som ett par ställen jag ska bli inbjuden till och besöka. Det hänger på mej och de gillar jag. De känns lite mer rättvist på nåt sätt :)
Spännande.

En annan sak jag funderat över det är det här med förhållande. Det jag kom fram till det var att det är nog tur att jag inte träffat någon ny kärlek än.
Tänk vilket upp och nervänt liv jag levt och till viss del fortfarande gör.
Jag kan inte låta bli att tänka på allt jag gått igenom på mina två år som mammaledig.
Saker som förmodligen inte så många andra nyblivna mammor gör.
Det har naturligtvis inte funnits plats till en ny människa.
För den stackaren skulle kommit in i mitt liv när det endast kunde beskrivas i ett ord och de ordet var kaos.
När jag precis blivit mamma, när en skilsmässa skulle gå igenom, hot och trakasserier både för mej och Mollie, ( jag har inte glömt måtten på kistan) fy säger jag bara...
Jag skulle sitta i polisförhör, genomgå en rättegång, media, bokskrivning, filminspelning (fortgår förvisso) radio, tidningar, intervjuer, psykologsamtal.

Ja gode gud, jag har ju knappt hunnit med i svängarna själv, hur skulle jag haft tid att öppna upp och hur skulle en annan människa helt utomstående orkat gått igenom allt detta?

Ja för att reda ut alla virriga funderingar jag emellanåt får så underlättar det med en joggingtur, igår var planen en kort runda med något högre hastighet och hör och häpna, km tiden stannade på 4,49 ganska hyffsat tycker jag längden blev kring 5 km.
Bra där Leonora :)



Nu en sväng till dagis. I eftermiddag ska vi besöka cafét som hade kungligt besök härom veckan, lite vardagslyx alltså :)

Jockarp.

6 kommentarer:

  1. Tja du.. tur eller inte, jag har genomgått i stort ungefär lika mycket som du...+ lite till (man kan knappt tro att det skulle vara möjligt, men så är det faktiskt)
    Och mitt i all kaos så träffade jag en man, som är mitt livs stora kärlek. Som förstår mig, som skulle göra allt för mig och vice versa naturligtvis.... Och i detta kaos som var och fortfarande till viss del är kring mig. Så lyfte han mig, och vår kärlek har bara gjort mig starkare och om vårt förhållande har utstått alla prövningar (vill inte gå in på vilka här) så vet jag inte vad som skulle kunna dela oss..... Det är förvisso olika, hur man upplever saker, men det är kanske inte bara av ondo att träffa någon mitt i sitt kaos ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej.

      Vad skönt att du funnit din stora kärlek och din klippa att luta dej mot. Lyckligt lottad :)
      Jag todde mej gjort det, men de var fel.

      Nya tag i något mindre kaos är vad som gäller.
      Ha en fin dag och helg.

      Vänligen Leonora

      Radera
  2. Hejsan!

    kärlek?
    Du dejter om jag förstår rätt.
    Jag är en bloggläsare som gärna vill träffa dig, du är ursnygg och du verkar ha humor, vad mer kan man vilja ha? ;)
    Jag skickar ett mail i hopp om att det är ok.
    Även en bild. Och det är faktiskt jag på bilden ;)
    Snälla hör av dig.
    Kramar från M ;)

    SvaraRadera
  3. Hej M.

    Tack för dom smickrande raderna, jag föll direkt :)
    Helt okej med mail.
    Du har fått svar :)

    Vänligen Leonora

    SvaraRadera
  4. Du kommer att träffa någon Leonora, när du minst anar det, och den dagen, kommer du att undra vad du gjorde innan i ditt liv ;)
    Du ska få se :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe.
      Jag väntar.
      Men tack för uppmuntran de värmde :)

      Vänligen Leonora

      Radera