lördag 22 september 2012

Scharlakansfeber?




Ja det är frågan det.
Skalbaggen verkar vara ett sjukligt ställe, igår var det bara två andra barn och Mollie där, varav den ena lille killen såg väldigt hängig ut, små prickar på kroppen uppdagades och diskussionen gick.
Är det scharlakansfeber tro.
Brr och det smittar klart värre än pesten, ja så det är väl bara att förbereda sej på att nu kommer man leva i ett sjukhus dom närmaste åren och lushus med för den delen.
Jerk vad har jag gett mej in på?
För varför skulle vi bli förskonade från alla obehagliga smittor och lusspridningar som ske?
Nej face faktum fröken Vilhelmsson.

Vi gjorde det hela till en trevlig stund trots tankarna på ovanstående, vi lekte med lera, pusslade, dansade och åt banan.
Att tvätta händerna är superskoj när man når upp till kranen vilket man nu gör på dagis.
Och jag som nyss var på Ikea, varför köpte jag inte ett par pallar? Efter klok, skärpning nu gäller det att bli för klok.
Jag fick receptet på leran dom har på dagis, den är så mjuk och go, helt annat än det hårda svårjobbade ogoda leran man köper i affären. Nu ska det göras lera i borgen. olika färger och smaker. Hua vad huslig jag är ;)



Löpardojorna på fötterna och siktet var inställt på en rekord lång tur och det blev det minsann med. Jag var så nöjd och lycklig när jag efter en tid på 1:33:45 ute på berget landade hemma hos min bror som så hyggligt hade tittat till myset så jag kunde rekorda mej.
Ja igår var det inte själva tiden som var de intressanta utan längden, nu var visserligen tiden hyffsad men länden var 17:42 km, joe såatte lidingöloppet har jag i en liiiiten liiiiten ask. Känns de som :)
Men så klart var jag tvungen att analysera det hela, enligt appen jag använder sägs det att jag hade förbränt 1,391 kalorier och hur kan den nu möjligen veta det, hur kan den veta vilken förbränning jag har och framförallt, kan någon svara på hur många kalorier man har i kroppen, kan man springa sej kalorilös? det undrar jag det.
Vidare finns det en funktion som heter climb, vilket då borde betyda att den mäter stigningen på rundan. Min klättring var 325 meter ganska stor stigning tror jag. Eller?
Jag var något mör efter en stund så efter duschen smörjde jag fegt in mej med lite aloe heat luktagott lotion.
Om det var den värmande krämen eller om jag faktiskt är i en grym form det vet jag inte, men nu på morgonen hoppade jag ur sängen med ett leende på läpparna och en fjäderlätt kropp precis som vanligt.
Nu blir det lugn träning som gäller inför nästa lopp, möjligt att jag tar en kort runda med något högre tempo i veckan.

Efter denna bedrift beställde vi en jättegodispåse av Mollies kusin med tillhörande mamma som för stunden hängde på ekohallen och kilopriset på lösgodis var futtiga 40 spänn. Så jobbar vi :)
Utgifter och inkomster, typ.

En annan rolig sak var att jag brukar alltid fråga Mollies kusiner om dom lärt sej något under dagen i skolan, svaret blir alltid nej.
Jag har ju klart funderat över detta, något måste dom ju lära sej tycker man ju.
Hur som så frågade jag samma fråga igår, just bara för att höra samma sak.
-Nej faster vi har inte lärt oss något.
Men döm om min förvåning, när jag frågade lillkillen så sa han, först nej sen ändrade han sej och sa.
-Jo förresten jag lärde mej en sak idag.
Och spänningen var olidlig för lilla nyfikna mej. Jaha vad då sa jag.
-De har jag glömt säger han då.
VA jag höll på att få spatt, sen flinade vi bägge två.
Underbara ungar ;)


Tack tack :)

Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Den lotionen är kanon! Även mot flugor på sommaren ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha tack för det tipset Milla

      Vänligen Leonora

      Radera