torsdag 13 september 2012

Krig....

Bra där :)


Vi drog till plantskolan för att se om vi kunde pimpa palatset lite såhär på höstkanten, de kunde vi, jag blev dock lite små tjurig på ocker priserna för varorna jag införskaffade, de är så mycket billigare på torghandlen men öppettiderna gör det svårt att få allt att gå i lås, så upp med börsen vad var som gällde.

Vi tog sen en sväng in på Coop, hemskt roligt tills vi kom fram till godisavdelningen och här ställer jag mej nu frågan.
Varför är lösgodiset i kryphöjd, varför står burkarna näst intill på golvet?
Frukten finns inte så lågt ner, ej heller blöjor, mjöl, pålägg ja listan kan göras lång, Så varför ligger lösgodiset på golvet? fräscht.
De som inträffade och nästan är så att butikerna ber om det var ju klart att myset lyfte på locket och snattade en godisbit.
Jag fick erkänna brottet för kassörskan och be henne ta en femöring extra, hon skrattade bara och sa att det var okej. Hon var nog van vid att detta inträffa titt som tätt kändes de som.

Träff med fröken polis med tillhörande lilla dotter följde efter Mollies kriminella handling.
Fika på en närliggande lekplats, filten i gräset och bullar och kaffe dukades upp.
Mollie gungade för glatta livet och vi surrade om de mesta, barn, jobb, löpning och så klart kärlek. Det är ett härligt samtalsämne det där :)
Mycket trevlig timmar med en mycket trevlig människa som jag får tacka ex frun för att jag fått möjlighet att lära känna.
Mollie tuppade av innan jag hunnit ut ur kvarteret, de kostar minsann på med lekparkshäng.



Fortsatta flummfunderingar i mitt liv tog fart när jag så lastbilen köra upp igenom min allè, den lastbil som tömmer och tar hand om våra små utgifter här på landet.
När  avloppet tömdes så funderade jag över om snubben som tog hand om mina restprodukter visste att det bodde en flata i huset. Om han hade brytt sej.
Vidare funderade jag på om samhället sett ut lite mer som arbetspasset såg ut just för den snubben som stod och sög på min gårdsplan.
Att man helt enkelt sket fullkomligt i hur andra människor levde, om det var en, arab, transa, penisonär, kriminell eller Jesus själv som fyllt tanken spelade nog chaffisen mindre roll, han hade ett uppdrag att utföra och det utfördes, thats it liksom. Gilla på det.

Mindre gilla på det helt hysteriska utbrottet som kom från lilla fröken Vilhelmsson under middagen.
Ett utbrott som jag helt enkelt inte förstod, frustration tjena moss.
Ja det är det absolut värsta jag vet, när Mollie blir så ledsen och arg och jag inte förstår anledningen till det.
Till slut torkar jag bara hennes snor och tårarna och min blick blir helt tom hela jag ser och känns uppgiven.
Jag vet att det går över men i dom lägena förbannar jag både den ena och den andra, i går förbannade jag bestämmarna i Sverige, om det hjälpte mej just då, nja de vet jag inte, men det ger mej iallafall kraft och energi att åter ta upp striden, som synes behövs de ju.


Inte alltid lätt...

Sommarprogrammet har varit hett eftertraktat och jag har fått mängder med mail från människor om önskan om att få det, jag har lovat alla som hört av sej att dom ska få det och att hembränningen är i gång.
Men datornsvärld är tydligen hur stor och hur finessfull som helst.
En gammal klasskompis och vän hörde av sej och informerade mej om att man tydligen kan göra något som heter rippning, det låter olagligt och det är det säkert med, men det rotar jag inte i :)
Han förklarde att man tydligen skulle rippa och fixa ett dropp-box konto sen kunde folk ta hem filerna själv, det låter ju onekligen mycket intressant.
Så ni förstår mej helt rätt om ni nu tänker, hon ska testa det och sen får vi reda på det i bloggen om det lyckats :)
Om det inte lyckas så kommer skivorna skickas med snigelposten.

Träningen igår bestod av hopprepande, Mollie red på gunghästen och jag hoppade så hela vardagsrummet gungade, man blev minsann lite småvarm av den övningen. Bra med alternativ träning.
De sista som inträffade innan dusch och läggdags var diskussion om krig.
Finns det roliga krig?
Ja det finns det och jag skulle så gärna vilja återberätta det, för jag höll på att dö av skratt här hemma i borgen. Men tyvärr så blir det nog inte lika roligt som det var just då.
Men det handlade om primitiv krigföring och de hela gick i stora drag ut på att om någon skulle bli skadad eller om det skulle börja regna ja då slutade man helt enkelt att kriga. Detta krig pysslade man tydligen med i vissa stammar.
Jag har lite svårt att förstå det, för i min värld så är ett krig två sidor där båda vill att denna snubben här nedanför ska hämta motståndar gänget....
Tydligen har jag eller dom där stammarna missat nån liten detalj.




Nu nog om det,  nu är det tyvärr så att vår konungen med tillhörande fru får klara sej utan mej på fiket idag, för jag har mycket viktigare saker för mej.
Dambesök väntas nämligen i palatset :)

Jockarp.

2 kommentarer:

  1. D är en del jobb m dropbox eftersom du måste godkänna o lägga till deras e-adresser på din lista över godkända kontakter. Dessutom kan virus spridas lätt, iaf från din sida och om du tar emot. på sätt o vis har de en direkt dörr in i din dator. Bra för vänner men inte allmänheten. Lägg d på youtube som ljudfil m en bildkollage till ist? /Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stämmer inte. Ingen e-mail måste godkännas. Virus finns inte i riktiga ljudfiler. Ingen kan lägga in virus i din utdelade mapp. Om man skapar en grupp som ska jobba mot en mapp så kan detta hända, men inte om du delar ut en fil på rätt sätt... /Lasse

      Radera