onsdag 10 oktober 2012

Kanelbullensdag i efterskott..

Smula jäst ;)


En tävling som heter, Mest kaos när man bakar, men ändå världens godaste bullar hade jag lätt vunnit.
Total kaos rådde i det Jockarpska hemmet under stora delar av förmiddagen.
Utmaningsdags.
Bullbak med ett mys och så klart inte bara en bulldeg utan två skulle ju bakas.
De gick sådär med måtten av mjöl, mjölk, kanel, margarin mm, men trots höftandet blev alltså resultatet enastående. Hej bullmamman ;)
De enda som funkade i själva utförandet var när assistenten gick, då satt lilla fröken Vilhelmsson och tittade på klorna som snurrade degen varv efter varv.
Jag kunde inte låta bli bulldegen heller denna gången, visserligen kräktes jag inte som jag gjorde sist efter att jag tryckt i mej halva den ojästa degen, men jag mådde ju allt annat än bra efter.
Att man aldrig lär sej, förvisso fick jag ju ta följderna själv efter mitt handlande och det var en svullen mage och jästrap hela dagen.
Hur som helst så ligger det nu över 100 grymt smaskiga bullar i vår frys, kafferep någon?


Mjöl va de jag ;)

Eftermiddagen gick bland annat i sandlådan och hästmatningens tecken, det blåste men vi hade en mysig stund ute, när myset hade fullt upp i sandlådan med att kreativt bygga hus, vägar, glassar, små djur och annat som fantasin öppnade upp för så fejade jag lite i trädgården, sågen har satts i träd, så grenar skulle förflyttas.
Fingrarna blev som is på både mej och myset så de blev att besöka övervåningen i jakt efter ett par vantar till den lilla damen.
Mollie tycker det är dökul på övervåningen, jag öppnar nya dörrar för henne varje gång vi är där uppe. Spänningen är olidlig och det riktigt lyser i hennes ögon av spänning över vad som döljer sej bakom dörren. Bra med stort hus.


Träningsdags fram på kvällningen i form av backträning, jag hade följe till backen av Mollie, morfar och alla hundarna, dom fortsatte sen på en promenad och jag angrep branten. De gick ganska bra trots den uppjästa magen, men jag tackade faktiskt benen lite extra efter passet för att dom orkade släpa på bullmagen :)

Mollie sitter nu dagligen på pottan, hon tycker det är jätteroligt.
En liten fadäs inträffade dock när hon kissat på pottan, hon har sett hur mamma gör.
Och mamma har tömt pottan i toalettstolen och det skulle ett duktigt mys också göra, problemet var dock att hon glömde lyfta på locket. Hmm, vad säger man då? Bra där!
Vad det gäller det här ordet potträning så blev jag nyfiken på vad det innebär.
En sida på nätet jag snubblade in på stod det, för att underlätta potträningen ska du "motivera ditt barn med fina underbyxor".
Jag behöver knappast skriva vad jag tyckte om det va?
Kan man tycka något annat än att det är helt sinnessjukt?
Vad är fina underbyxor för en tös som knappt är två år? Hon har ju för gud skull blöja inte underbyxor. Jag blev skogstokig av raderna.
Hjälp mej gärna lite här. För jag förstår inte, hur skulle potträningen möjligtvis kunna underlättas igenom det? 
Låt barn vara barn *Morr*


Jaha, jag har kört ett 8 timmars nattskift på bruket och Mollie har sovit, nu ska det bli ombytta roller. hon ska väckas och levereras till skalbaggen och sen ska jag hem och sova.
Godmorgon och godnatt, typ :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar