fredag 12 oktober 2012

Livet rullar på....




Jag har en nära vän som är politiskt engagerad, hon använde de sociala medierna fullt ut för att föra fram sina åsikter. Vilket jag tycker att varje människa ska ha rätt till.
Givetvis är hon till viss del låst till den politik som ska föras, så måste det ju vara helt klart.
Där har jag en fördel, jag får säga och tycka vad jag vill, min tanke och min åsikt är inte politiskt styrd. Jag är helt fri.
Hon har iallafall skrivit i sin blogg olika inlägg om vad hon tycker i olika frågor, hon understryker ofta att man måste skilja på sak och person.
Där förstår jag henne till fullo, jag kan ju bara se till de jag själv skrivit i min blogg om att jag tycker att Jimmy Åkersson är en bra politiker. Pang så ballade någon ut och började döma mej.

Detta är nog det som hänt även min vän, men här är det ett mediapådrag, hatmail och tokiga journalister som tycker, tänker och anser sej ha rätten att kasta skit på människor som då tycker annorlunda.
Jag gillar det inte. Varför blir vissa människor så provocerad och varför väljer man att vara anonym när man tycker.
I min värld mister hela saken sin tyngd, de kan vara hur förnuftigt som helst de som skrivs, men om ingen vågar stå för orden vad är det för mening?

Man ska inte kasta sten i glashus heter det ju, jag skulle nog i stället vilja säga att man ska akta sej för att kasta skit på någon om man inte vågar stå för det och riskera att få en lädda tillbaka.
I min värld ska den som ger sej in i leken även veta att man ska tåla densamma..

Jag kan bli tokig i dessa lägen.
Engagemang?


Full fart ;)

Förutom att jag blir tokig på fega människor så rullar livet på i en hastighet lik ljusets. Jag hinner knappast med.
Operation propplösning av örat har nu inletts, måtte de nu råda bot på snurret i huvudet.
Av detta projekt har hörslen blivit nersatt, så jag vill bara berätta att jag är inte högfärdig om jag inte svarar på tilltal, jag hör helt enkelt inte ;)
Nätterna spenderas på bruket, förmiddagen i sängen eftermiddagen och kvällen med mitt mys, ja så ser denna veckan ut för mej.

Mollie är grym som vanligt. Hon är i sängen vid halv åtta på kvällen, sömn hela natten och sen väcker jag henne när jag kommer hem lite efter sex. En stor tallrik yoggi. Lite mys i soffan och sen ut i bilen.
I bilbarnstolen och en filt över de små benen, in med händerna under och lite in bollsning i sidorna.
Redo för skalbaggen.
In på förskolan, av med kläderna, en vink och orden hejdå. Sen är det bra med det.
Hon vänder på klacken och springer i väg, iväg mot en ny dag med lek och bus.
Jag stänger dörren med ett leende på läpparna och ett lättat hjärta.
Hon triv och hon trivs så bra.

En vackrare höstdag fick man leta efter, när jag slog upp dom grönbruna efter några timmars sömn möttes jag av klarblå himmel och sol.
Mot skalbaggen och hämtning av mys, hon hade som vanligt haft en bra dag. Ätit soppa och faktiskt  även sovit inne på madrassen, hoppsan, hon börjar följa strömmen lilla damen ;)

Jag tog en löparunda, det var omöjligt att låta bli, senare blev det promenad i mördabacken med min vän och kompanjon, ungarna på ryggen och upp bar det.
Något seg i benen var jag men det råddes det bot med kaffe och cheescake i soffan...
En fin fin dag alltså...


Backkamera?

Jockarp.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar