söndag 29 december 2013

Barnakuten.....



I ett grådassigt regnigt väder kickade vi igång dagen med lite staketsättning. Myset var inne och hängde med dom andra medans jag gick i lera och borrade hål. Jag ska inte klaga, det var friskt, än om något kyligt om fingrarna.
Uppdraget slutfördes och de fyrbenta är nu förvisade inom lås och bom.

Mollie kom utstövlandes just när vi var klara, hon ville hjälpa till, too late sa jag. Hon surade inte för det utan styrde i stället stegen mot undantaget. Mormor och morfar väntade.
Jag behövde en timmes självständighet. Löpskorna och berget väntade.
En mil slutade rundan på och det var tuffa backar som sög i låren. Vädret var perfekt lämpat för löpning, men en varm dusch var behövlig omgående efter turen.
Jag kom ner till ett dukat glöggbord med tillhörande lussebullar och pepparkakor. Lättlevt.

Eftersom palatset var fullt med folk gav det mej en ypperlig möjlighet att arbeta lite ostört på utsidan.
I morgon ska jag nämligen fira min 37;e födelsedag och tanken är att vissa delar av dagen ska tillbringas i en vedeldad badtunna. Tunnan har inte använts sen gravidresandet tog fart så den var i behov av vissa reparations och saneringsarbeten.
Högtryck och såpa, en underbar kombo.

Småfrusen kom jag in till ett parti schack, det är underbart med så mycket folk som sysselsätter sej med olika aktiviteter.
Mollie gick i spinn och blev helt toppad vilket som i nästa stund byttes ut med att ögonen slöts i soffans hörn. Inte optimalt att slumra vid halv fem tiden om man vill ha en normal nattning, så operation barnplågeri tog fart.
Motvilligt höll hon sej vaken, men  med lite manikyr vände sen humöret snabbt och lätt. Färgen på naglarna var given och den blev självklart rosa.
Pizza och samkväm med svärisarna och sista kvällen med våra inneboende. Dom lär bli saknade. Vem ska nu fixa morgonkaffet? ;)

Natten blev sen allt annat än lugn. Istället för en härlig nattsömn fick vi vid midnatt lasta bilen och köra till barnakuten. Lilla fröken mini var ur form och med tanke på hennes ringa ålder fanns det inget alternativ.
Mormor ringdes ner för att vara tryggheten för myset om hon skulle vakna, sen for vi.
Lilla fröken kontrollerades och fick lite medicin i form av en spruta, under hemfärden somnade hon och har sen haft en ganska hyfsad natt vilket är skönt.

Matt....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar