måndag 2 december 2013

Julkalendern....

Min dag....



Natten var allt annat än behaglig. Fröken mini var uppe och härjade stora delar av natten och när hon väl lugnat sej som kom fröken Vilhelmsson och ville ha sällskap. Fyra stycken i sängen och fler skulle vi bli.
När min klocka ringde kvart i fem var vi fem stycken i sängen och det var trångt.
När klockan ringde hade jag inte en aning om var jag befann mej eller vad det var för klocka som ringde, jag var helt färdig.
När jag anlänt till jobbet och vi satt och tog en kopp kaffe så frågade jag jobbarkompisarna när detta nattbestyr skulle avstanna. Dom flinade och sa att det kommer att dröja, attan med.

Jobbet gick bra och jag var ganska pigg. Det var städdag så det var både borsta, skyfflar och vattenslangar som användes. Vi bytte en stor klov där hydrauloljan lite olyckligt sprutade ner berörd personal. Hej brylkräm.
Vi hade roligt och jobbet går märkbart enkelt när vi jobbar ihop och försöker lösa dom uppkomna problemen tillsammans.

Myset hängde på skalbaggen, det var mormor som ombesörjde lämnadet och hämtandet. Lämning gick sådär, det hade gnällts en del. Desto bättre var det tydligen när hon skulle hem till byn igen.
Mungiporna uppåt.

När jag kom hem efter tolv timmar på bruket hade fröken flickvän styrt upp med räkfrossa. Ja, det var bara jag som frossade, myset som alltid annars glufsa i sej skaldjur sa tvärt nej.
Kvart i sju började julkalendern och den skulle vi se och utvärdera.
För året har vi lagt chokladkalendern på hyllan. Det känns som om tjejerna är redo för en riktig kalender. Och godis äts det så ofta ändå.
Vi satte oss i soffan och Mollie hade kalendern i knäet under hela programmet, hon var så grymt sugen på att tjuvöppna den, men mamman var stenhård och sa stopp.
Det var ett lite små trist program tycker jag och den första luckan var ju ingen partyhöjare precis. En runsten.
De bägge töserna hade fått en kalender till och det var från svenska kyrkan, väldigt passande ;)
När man öppna dom luckorna står det information från gud, det var lite roligt och upplyftande kan jag tycka.

Hela luckan ska bort :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar