torsdag 26 december 2013

Julada...

Julklappsbyggnation....


Juldagen betyder rester till frukosten, jag klapp en skinkmacka, en köttbullemacka och en äggmacka. Det var lite ombyte från den vanliga gröttallriken, men invanda vanor är ändå invanda vanor.
Jag tror att vi alla kände ett stort behov över att röra på oss efter alla godsaker som stoppats i oss, en gemensam promenad på berget fick det blir under förmiddagen. En liten konflikt det var allt som störde den annars väldigt behagliga promenaden. 

De bägge töserna hade en helt otrolig härlig dag, dom lekte så fint tillsammans. Dom lekt med sina nya saker. Även fantasilekar som mamma - barnlek och doktorslekar stod på repertoaren, socker söta.
Bonusbarnen skulle fira lite jul med den andra föräldern så dom lämnade palatset under eftermiddagen, överlämningen var märklig även denna gången. Jag har livlig fantasi må hända men snart kommer det väl en taxi till gården och kräver att barnen ska åka med i den. Föräldern lyser med sin frånvaro och skickar än den ena än den andra efter barnen. Skruvat.
Denna gången hade dom i alla fall vett att köra upp på gårdsplanen istället för att nästan förorsaka en trafikolycka.

Fullt ös....


I samma veva som barnen lämnades fick myset ett jätte sug efter mormor så hon drog i väg med en påse godsaker till undantaget. Jag och fröken flickvän ligger efter med sömn så vi tog tillfället i akt att lägga oss skarfötters i soffan och bara småprata massera varandra lite på fötterna och totalslappa. Det var så grymt avslappnande. 
En timme senare kom myset in på brekas och full av bus, jag hasade mej upp och vidare in i duschen och sen var det dags för julfirande nummer två.

Vi tog bilen till min brors hus, det är ett ovanligt förekommande, vi bor nära så apostlahästarna används flitigt. Men fröken flickvän skulle hämta hem barnen efter ett par timmar så bilen behövdes.
För dagen åt vi lasagne, det smakade underbart, så skönt att slippa julamaten.
När vi ätit så drog vi upp en våning och spelade xbox, de var nåt dansspel vilket fröken flickvän gick fullständigt bananas på;)
När hon körde för att hämta banen så fick jag med chansen att spela och det var verkligen roligt. Att jag vann gjorde ju inte saken mindre latjo precis.

När alla i familjen var samlade och lilla fröken mini fått ett välbehövligt intag av näring var det dags att dela ut lite nya klappar. Tjejerna fick massor. Kusinerna hade gjort egna små fina klappar och dom var så stolta. Jag var också stolt över dom så Kirchsteigerna. 
Fröken flickvän och jag fick en ände på ett snöre ute på tomten som vi blev beordrade att följa. Roligt värre ;)
När vi nådde vårt mål så var jag en strykbräda rikare och fröken flickvän en skottkärra rikare. Vi flinade och bytte klart klappa med varandra. Man ska ju göra det man är bäst på.

Det blev ännu en fin dag att lägga i braiga dag lådan.
Jobbar i hop :)

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar