onsdag 18 december 2013

Konflikt?

Grötspecialisten i farten...


Är det julafton idag mamma?
Det var dom första ord min dotter sa när hon öppnat ögonen.
Jag fnittrade lite och smekte henne över pannan och sa;
-Nä myset inte idag, inte idag.

Morgonen var sen allt annat än lugn. Konflikter i boningen i form av att fröken flickvän inte vill konfrontera sin dotter vilket jag gärna gör när det kommer till det läget att det viftas med pinnar i närheten av andra människor.
Detta är inte okej för mej.
Ibland slits jag mellan hopp och förtvivlan vad det gäller just mitt barn och andras ungar. Jag vill absolut inte bli någon som gör skillnad. Men jag kan för den sakens skull inte heller bara stå och se på när tillrättavisandet uteblir.
Fröken flickvän tampas förmodligen med sina små troll i skallen, vilka kan vara tankar om hur hennes barn mår av separationen.
Att sen den andra föräldern just nu enbart fokuserar på att göra livet ännu besvärligare för sina barn gör klart inte saken bättre. Men det vänder förhoppningsvis.
Om inte så finns det hjälp att få.

Vi hade en diskussion i ämnet när jag berättade hur jag kände vad det gäller min dotter och att hon ibland får ta "mer" än hon kanske skulle, just på grund av att hennes liv inte vänts riktigt så mycket upp och ner som lilla bonusbarnets värld gjort. Skillnaden är hårfin tycker jag och hon har ju faktiskt fortfarande två föräldrar.
Hur som så samtalade vi om våra hjärtans meniniga i ämnet och jag tro och hoppas nu att vi ska angripa de bägge majestäterna likvärdigt. Jag tål inte att Myset får skit som hon inte förtjänar, jag tål nämligen inte att jag själv blir behandlad på det sättet så varför skulle det vara någon skillnad på min dotter.

Som skogsägare är det självklart att yxan svingas ;)


Efter samtalet lastade vi alla barnen och drog upp på berget, det var välbehövligt med lite frisk luft.
Vi hade ett uppdrag och det var att hitta en fin julgran. Det gick fint och granen lastades på taket vilket tjejerna tyckte var urballt :)




Granen sattes in och sen drog vi till stan,det var kalasdags, vi åt smörgåstårta och till kaffet fick vi en kriminellt god tårta. Den smakade mer kan jag ju säga.
När vi kom hem igen så pyntades granen, det gjordes julgodis, rummet städades och ett litet bad avslutade kvällen för tjejerna.
För mej blev det ännu en sväng med löparskorna över bron, den var för kvällen väldigt hal.


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar