onsdag 11 december 2013

Häckeberga slott....



Jockarp är en mycket vacker plats, men där jag befunnit mej ett litet tag nu må jag säga att det är i klass med min hemby.
Häckeberga slott gav mej det lugn jag inte funnit i Jockarp på ett tag. Den sista lilla biten som gör en sådär härligt lugn hittade jag där.
Jag släppte nästan allt för några timmar.
Och visst var det kontraster på vår utflykt, vi började med shoppingcentret Emporia i Malmö. Själva namnet intresserade mej väldigt och jag fick min nyfikenhet stillad, när jag fick reda på vad det betyder blev allt lite mer självklart på något vis ;)

Vi hade bara lilla fröken mini med oss på trippen vilket gjorde att det var inte så mycket avledande manövrar som behövdes. Hon var följsam.
Vi strosade runt hand i hand puffandes på vagnen och vi kikade in i dom butiker vi fick lust med. Inget kunde störa oss.
Fröken flickvän åt sushi jag åt thaimat. Smarrigt värre.
Givetvis tog vi en fika och visst är det väl märkligt, när jag kom ut med kaffet och tilltugget så stod det ett par Hörvikare och surrade med fröken flickvän. Världen är så sjukt liten ;)

Efter detta hetsiga ställe skulle vi köra en kort bit som för tillfället var hemligt för alla i bilen utom för mej.
I bilen var det vissa påtryckningar och frågor gällande utflytsmålet, men jag var tyst. När vi kört en halvtimme så svänger vägen och ett fantastiskt hus torna upp sej omgivet av vatten och stora bokar. Jag säger;
- Åhhh kolla vilket ställe.
Fröken flickvän säger.
- Ja, kolla vad fint.
En hundradels sekund senare säger hon;
- Är det dit vi ska?
- Är det det.
Jag flinar bara.


Detta gick ju inte av för hackor.....
Det grävs ju en väldans massa bestick :)


Vi anlände till Häckeberga slott och innanför porten välkomnades vi som om vi vore kungliga.
- Vi börja med fika sa mannen som mötte oss.
Vi satte oss ner i en varsin stor Engelsk skinnfåtölj. Kakorna som serverades låg uppradade på tallrikar som bestod av tre på höjden. Det snålades alltså inte.
Vi satt med vårt kaffe och till brasans sken och lugn ljuvlig musik lät jag det komma till mej. Lugnet. Det nockade mej och jag kände att det är ju så här det ska va.

Vi vilade lite på rummet och fräschade till oss sen var det dags för något helt otrolig vad det gäller i matväg.
Ett sittande julbord, vilket jag aldrig förut varit med om. Det var gott om bestick och glas men med lite info om våra dryckes planer försvann dom flesta glasen.
Maten då, jo den gick inte av för hackor den inte. Vi åt i ett par timmar i lugn och ro då lilla mini somnat.
Lyxigt.

Inte silverfat, men inte långt ifrån ;)
Ledsen om jag gör er besvikna med att förvandla denna blogg från naken och omdömeslös till en lyxig matblogg ;)

Jockarp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar