torsdag 30 januari 2014

Opålitlig....



Journalister kan vara ett opålitligt släkte. Jag hade ett möte inbokat med en kvinna angående insemination i Danmark. Tiden var satt mitt i kung Bores öga. Men det spelar ingen roll. Dåligt uppförandefacket åker denna reporter in i helt oavkortat.
Hon hade inte ens hyfs att ringa och meddela förhinder.
Jag kan bli så fruktansvärt beretad på människor som anser att deras tid är värd så mycket mer än min.
Min tid är nämligtvis viktigast för mej.
Och i detta ärendet så var det hon som tog kontakt med mej och ville ställa högst personliga frågor till mej. Nonchalant.
Om hon hör av sej så ska jag minsann lära henne ett och annat vad det gäller folkvett. Fy skämmes.

Nog avreagerat om det. Mollie och jag satt och målade lite med fingerfärgerna och hon kollade lite på Diego. Det var en dag med inomhusaktiviteter. Men jag blev rastlös.
Efter lunch lastade vi in en påse gammalt bröd och drog in till slottet i stan. Ankorna behövde mat och vi tycker det är roligt att mata dom.
Mindre roligt var att en kvinna hade kört fast i snön. Henne var vi behjälpliga.
När jag ser de så kan jag inte låta bli att ösa lite extra kärlek över min fyrhjulsdrivna bil. Den är helt underbar just nu.

När ankorna fått sitt så tog jag på mej löparskorna och tog en vända på cykelbanorna i stan. Dom var hala men det gick om man tog det lite försiktigt. Jag var helt ensam på bron. Det var en härlig upplevelse när snön öste ner och jag sprang ett par meter över östersjöns isbeklädda vatten. Mäktigt.
Det blev inte mindre mäktigt när det i öronen spelades upp Fredmans Epistel nr 81av Carl Michael Bellman. Joakim Thåström gör den grymt bra och rysfaktorn är stor på den gamla godingen.

Jag sprang upp till svärmor där myset befann sej. Det var fullt ös på leken och kaffet stod på kannan, bara att ta för sej. Lyxigt värre.
Eftermiddagen blev sen en lugn föreställning i palatset. Under en filt satt vi och kollade på filmen om Monika Zetterlund. Mollie hängde med mormor och morfar så det var lugnt på barnfronten. Väldigt ovanligt.

Har man traktor betyder det att handskottningen är minimal, men jag tog ändå en sväng med skyffeln runt trapporna och på altanen. Gott jobb det där. Jag funderade på hur många ryggskott och benbrott som kommer anmälas nu i dagarna på dom Blekingskalasaretten.
Middagen serverades och sen var det en snabbnattning av ett sömnigt mys.
Fröken flickvän och jag spelade ett par vändor med yatzy och åt lite pop corn.
Lättlevt må jag säga.

Bara bus :)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar