måndag 6 januari 2014

Söndagsmys...



Vardag jodå, det spelar minsann ingen roll vilken dag som visas i almanackan. Det som ska göras ska göras.
Fröken flickvän tog myset med sej till stan för att införskaffa lite förnödenheter. Hemma blev jag och lilla mini. Hon sov så jag drog fram dammsugaren och tog en sväng. Lilla fröken vaknade och rullades in. Hon sattes upp i soffan med kuddar runt om sej och där satt hon och log när jag moppade golvet.
Lagom till jag var klar var hon sugen på mat, mat fick hon och glupskt åt hon.
Så ska det se ut. Ingen ska gå hungrig i mitt hem.

Löparskorna rök fram, dagens hålla kroppen i form runda gick fint, jag hade inte bestämt innan vad jag skulle springa och det hör faktiskt till ovanligheten, planen brukar vara klar.
När jag närmade mej mördabacken blev rundan med ens klar. Det var dags att ännu en gång besegra den fruktade vägg.
När jag sprang i backen tänkte jag inte på något annat än att jag skulle upp. Hjärtat bankade på och lungorna drog in luft ideligen för att syresätta min för dagen grymt starka kropp.
När jag kom upp tänkte jag på hur bra det är, bra att inte ha något annat i skallen än just överlevnad och den fulla tron i att jag kommer att klara backen. Det är verkligen terapi.
En annan sak som jag upptäckt på min väg hem det var att jag kom på en väg som såg ut som om den lutade uppför men den var plan och kändes som den lutade nerför. Förklara det om ni kan ;)
Grym känsla var det i alla fall.

När jag kom hem kikade jag på temperaturen i badtunnan som jag startat upp under förmiddagen. Den stod på 35 grader. Helt perfekt för ett litet mys.
Jag for in och frågade om någon var badsugen, jajjamensan. Alla var sugna så i lasarna och ut till tunnan. Det var premiär för myset och hon älskade det från att den första lilla tån nuddade vatten.
Vi plumsade i en timme sen var det dags att torka till och invänta middagen.
Middagen ja, det är absolut det bästa med viktväktarprojektet. Det är nya recept varje dag och oftast är det fröken flickvän som lagar maten. Lyxigt.

Myset var trött efter badet så hon slumrade en stund på soffan, sen blev det bokläsning i sängen. Efter nattningen var det så dags att med lite hetare vatten i träda tunnan. Hysteriskt mysigt med tända ljus, duggregn och en tystnad som är så välbehövlig.
Nu väntar vi in den riktiga vintern med några minus och lite snö, en stjärnklar himmel, ja, det är då tunnan är i sitt esse.
Söndagen var en behaglig och mycket lättlevd dag.
Jag älskar dessa dagar :)


Jockarp.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar