fredag 7 mars 2014

Borta bra....

Lilla sågen ;)


Utfärd, ja det har varit långtur på schemat ännu en gång. Vi drog hemifrån vid halvsex, bytte bilar till ett par minibussar på bruket och sen bar det iväg. Jag och 13 killar var på väg mot Karlstad, men innan dess stannade vi till i Huskvarna.
Huskvarna är en av världens största inom branschen utomhusprodukter. Det är allt från gräsklippare till motorsågar. Även bevattning är dom bland de största tillverkarna. Detta på grund av goda och gynnsamma uppköp av andra företag och tillverkare.
Men allt började 1689 med vapen tillverkning. Vi fick reda på av vår guide att i berget fanns det rum och hemliga gångar så att man skulle kunna flytta hela produktionen till ett hemligt ställe om det skulle ske ett angrepp. Detta är historia och jag älskar det.
Vi fick se stora delar av produktionen, vissa jobb var väldigt monotona, andra var friare. Arbetsmiljön är viktig och det är nyttigt att se hur andra har det. Alla konstaterade ganska omgående att vi har det super bra på vår firma.
Innan middag och avfärd fick vi möjlighet att själva gå omkring i deras museum. Här trängdes motorcyklar med symaskiner, vapen och spisar. Det bjöds på en salig blandning alltså.

Vi kom till dukat bord ;)


Vi körd vidare och bakom ratten satt jag. På något sätt känns det bäst så ;)
Vi rullade in i Karlstad vi fyra snåret och klockan fem skulle vi möta upp en firma utanför Löfbergs lila arena. Det var dags för buffé och hockeymatch.
Maten var helt underbart god och jag bara välte ner oxfilé i halsen.
Vi tippade. De lades ihop en tusing för att spelas för. Och en tipskunnig gick för att styra med det.
Jag ringde min bror som är ett riktigt färjestadfan och frågade vad han skulle tippat om han skulle varit i mina kläder.
Han svarade;
-Ska jag tippa med hjärtat så säger jag 5-2.
Dom orden räckte för mej, jag lommade iväg och satsade en slant på resultatet 5-2 till Färjestad.

Grabbarna tankade på rejält och notan slutade på nio papp. Det roligaste i allt detta var att jag var den som förmodligen hade svalast intresse av matchen men likväl var det jag som satt där och hejade och faktiskt såg hela matchen. Dom andra roade sej med annat.
Självklart gick min satsning in och det gav 14 gånger pengarna. Jag var mer än nöjd ska jag säga :)

Efter matchen blev det godnatt omgående för mej.
Dagen efter vaknade jag innan sex och tog en sväng ner till gymmet. Löpning i fem kilometer, duschen och sen vidare till frukosten. Jag var grymt fräsch och hurtig. Det var jag nästan ensam om.

Nästa studiebesök var på Stora Enso koncernen bruk i Skoghall. Det tillverkas kartonger till bland annat tetrapack. Om jag inte minns fel gjordes var tredje kartong som säljs i Sverige just på detta bruk.
Men vi fokuserade på den första delen i denna kedjan. Renseriet. Det är det senast byggda i Sverige och om vi jämför med vår anläggning som är från 1970 så har det ju hänt en del.
Det är fantastiskt att se hur fint, fräscht det kan vara. En helt otrolig arbetsmiljö visade dom stolt upp för oss.

Efter middag lämnade vi bruket mätta och belåtna och började tugga mil hem mot södern.
Det blev en lång dag men när jag väl var hemma möttes jag av fröken flickvän. En hastig puss och informationen om att myset var vaken. Jag blev glad, jag ville så gärna hålla om min dotter lite innan hon somnade. Jag kände hennes glädje över att jag var hemma men hon låg snällt kvar i sängen. Vi låg väldigt nära varanda. Mysfaktorn på det var så hög så den bottnade mätaren.
Allt var så mysigt, hon doftade så mysigt och hennes hud var så sammetslen och härligt ljummen. En liten barnkropp kan ge så mycket och det hade jag för ett ögonblick glömt bort.

Mitt lilla troll :)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar