måndag 17 mars 2014

Vila och Jobb....

Båtsläpp.


Det stod vilodag på schemat och det måste numera respekteras, ingen träning. Jag ska försöka att respektera det i alla fall.
Men en promenad kan ju knappast skada. Vi lastade tre små barn vagnen och gick mot berget. Fröken flickvän hade pysslat under morgonen och tre små pappersbåtar hade byggts. Dessa skulle nu släppas i bäcken.
Vi gick inom verkstan och pumpade alla däcken på vagnen och skillnaden var radikal. Så enkelt.

Uppfostran, empatin och rättvisan tränas varje dag med ett par viljestarka tjejer.
Bägge vill sitta i den tredje sitsen i vagnen. Fröken bonus började att sitta i sitsen och efter båtsläppet skulle byte ske. Det gjordes det med men följden blev ett utbrott som varade en lång stund på rundan.
Mammorna bet i hop och höll sej till planen.
Millimeter rättvisa är vår plan just nu. Både för tjejernas skull men även för vår skull. Ingen ska känna att den ena eller den andras barn ska bli orättvist behandlad.
Vi lyckas ganska bra och vi hoppas att det ska bära frukt när tjejerna blir äldre.



Hemgång och tacosoppan ställdes på bordet. Mollie åt glupskt två tallrika sen blev det utgång igen.
Söderläge i solen och brallorna åkte av. Sommarvärmen var ett faktum i läläget.
Tjejerna lekte i lekstugan med färger och sand.
Det är så enkelt stora delar av dagarna när dom är tillsammans. Visst att det bråkas, konstigt vore väl annars. Men på de stora hela är dom bästa vänner och håller ihop.

Jag låg och tittade på molnen som for förbi och vilade mej inför det kommande nattjobbet.
Innan klockan slog fem och det var dags att ge sej av så hann vi få ner alla småflickorna i badet. Vattnet färgades svart på grund av ett mys som kletat in hela kroppen med hela färgskalan ;) fräscht.

Jobbet gick bra då jag fick köra i flisbunken, ett jobb som jag ogillar men samtidigt går tiden väldigt fort. Jobbet innebär att förse nästkommande avdelning med råvaran. Alltså styr inte jag över mängden och hastigheten. Bara att följa strömmen liksom.
En bra men blåsig natt alltså.

Nu ska jag bli intervjuvad för en tidning. Fullt upp alltså ;)

Pigg som en mört :)

Jockarp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar