fredag 28 mars 2014

Pulken....

Fältet fullt....


Att ha förmånen att kunna ta del av naturen och det som händer och sker där på ett nära och enkelt sätt är så grymt lyxigt. 
Det är vår och tranorna har tagit sej från Tyskland över sjön till pulken i Skåne för att äta upp sej och göra sej redo för vidare flygningar och häckning. Förr om åren fick vi åka till Hornborgasjön för att ta dela av detta skådespel, nu räcker det alltså med att åka över länsgränsen.

Vi packade ner kikaren och lastade mysets cykel på flaket sen drog vi iväg söder ut.
För att lyxa till torsdagen lite så körde vi inom ett café och köpte macka, kaffe och kakor. Tanken var först att vi skulle ta med detta till området där tranorna är men vädret var nyckfullt så vi beslutade att fika på fiket.
Mormor bjöd oss och även det är ju väldigt lyxigt ;)

Lite över 6000 tranor var på plats när vi kom, vi parkerade bilen och lyfte ner cykeln, myset cyklade sen fram till reservatet i full fart. Hon tog kikaren och kikade på alla fåglarna.
Det fanns en informationstavla där man snurrade på ett hjul och därefter fick man lyssna på diverse fågelläten. Vi lärde oss lite historia om platsen pulken och sånt är alltid roligt.

Klapp, klapp....

Hehe. Ja och så var det åter ett stolpskott som tyckte sej ha rätten att skriva blaj anonymt till mej. Jag tackar för tipsen och för dej din anonyma mes tänker jag här upplysa om att den kärleksfulla människa du så vackert skrev om under gårdagens kommentarsfält. Inte är den du beskriver. Att inte se sitt barn på över fem veckor när man är arbetslös och bor fem kilometer bort det är inte okej.
Tycker du det så har du uppenbarligen ett hål i huvudet. Vidare som svar på dina fina tips till mej och dina påhopp om att jag är pinsam för att jag skriver om det som händer, kan jag bara säga att jag har ringt till mister perfektpappa. Men mesen slängde på luren i örat på mej. Sanningen är tuff och sanningen är den att han inte bryr sej om sin yngsta dotter, ännu ett bevis är just det jag skrev om i gårdagens inlägg. Att han helt kallt bara tänker låta, mammsen, syrran och nya tjejen ta hand om lilltjejen under tio timmar, fem dagar i veckan. Lagom sunt. Och väldigt mycket ansvar (ironi) Nog om det (Just nu i alla fall)

Tjooohooo :)


Homofamiljen hade en fin dag, efter pulken och efter ett besök på familjerätten drog vi till badhuset. Det var snålt med folk och massa vatten till oss.
Jag simmade över till fröken flickvän och frågade om jag kunde få en homopuss. Jag var på homohumör;)
Mollie den lilla galningen kom på en ny rolig lek, den bestod i att jag skulle kasta henne ett par meter så hon kom under vattnet sen dök hon upp och fräste och spottade vatten på alla håll. Sen bad hon att bli kastad igen. Ett tufft träningspass för mej alltså ;)
Efter badet passade vi på att leka lite i lekparken, Mollie var ivrig över att pröva alla sakerna. Ögonen lyste på henne.

En spontan inbjudan från min löparvän och hennes familj. Thaimat för dagen och det tackade vi klart ja till.
Jag älskar dessa spontana tillfällen.
Barnen lekte som om dom lekt ihop hela livet. Super roligt och härligt att se.
Vi fick se en modevisning av bröllopsklänning, de var minsann en höjdare.
Vägen hem blev lugn, myset somnade i barnstolen och fick sovandes bära in. 15kg sovande mys var ännu ett träningspass. Ibland förbannar jag den ståtliga trappan på Månsagården, igår var en sån dag.

Kaffe och närhet av min tjej i soffan. Naken hud måste helt klart vara det bästa man kan känna mot sin egen hud.
Jag ryser av hennes närhet. Lycka.

Tungan rätt i mun ;)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar