måndag 10 mars 2014

Grisigt....

Hästarna behövde lite mat..


God morgon, uppstigning och en styckad gris. Japp det var minsann direkt från den goda sängvärmen till att banka på stora trumman. Dags att börja jobba.
Sist vi fick gris fick vi en halv, denna gången med den härliga grill säsongen framför oss tog vi en hel gris. Dubbelt med jobb resulterade det givetvis i men det är det värt. Kostnaden för svinet är nämligtvis noll kronor ;)
Tjejerna hjälpte till en stund. Eller dom hängde över baljan och kikade ner på köttet i alla fall.

Sen fortsatte dagen i samma goda anda som dagen innan. Vi var ute största delen av dagen. Projektet fortsatte med uppröjning och det slutfördes även under eftermiddags timmarna.
Allt gammalt mög är nu utstädat och golven är sopade i hela längan.
Det blev så fint så jag bjöd minsann upp fröken flickvän på en spontandans på det gjutna golvet.
Vi tog en liten sväng med cyklarna, ett litet problem är att Mollie inte begriper att det faktiskt går att välta med cykeln. Hon trampade på och körde rakt ner i ett traktorspår. Så nära har hon aldrig varit ett fall, men på något märkligt vis redde hon upp det. Tack för det. Pust.

Kaffeintaget var rikligt och det skedde i söderläge på altanen, det där lyxlivet kan jag lätt vänja mej och leva med. Tjejerna åt glass solen.
Sandlådan och lekstugan förvandlades till restaurang och kök och leken tog en väldig fart. Vi plockade lite vårblommor och jag försökte utbilda dom små i den botaniska och biologiska läran. Hur mycket som fastnade återstår väl att se.
Ja den dagen gick väl inte att klaga på precis. Kvällen blev inte sämre den. Webergrillen tändes på och en fin fin fläskstek lades på. Det doftade ljuvligt både av grillen och av våren.
Solen var på väg ner bakom berget och det enda ljud som hördes var fåglarnas härliga sång.
Leende konstaterade jag att jag har världens bästa liv.

Lilla mini var sjuk så hon somnade tidigt och efter maten nattades även myset lätt. Det tar på krafterna att vara ute hela dagarna.
Vi vuxna landade i soffan med en padda på magen med en film om Paris. Det börjar dra ihop sej nu och det gäller att suga i sej så mycket man bara kan när man väl är på plats.

Min lilla blomsterflicka ;)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar