söndag 9 mars 2014

Vårens första dag...



Världens bästa dag, ja den passade mej utmärkt. Jag var i löpaskorna innan halv åtta och mördabacken besegrades ännu en gång, visst det var tufft på fastande mage, men det gick.
Jag lyssnade på körlåtarna som vi ska sjunga och det kändes ganska bra. Jag sjöng inte med i hela och det var på grund av att inte sabba andningen.
När jag kom hem så var det fröken flickväns tur att ta en vända på gymmet. Jag ansvarade för alla tjejerna och det gick fint, vi hoppade i kläderna och innan halv nio var vi ute. Det blev sen en heldag ute.
Jag började med röjningsarbetet och tjejerna pillade med sitt i sandlådan och i lekstugan. Fröken mini somnade i vagnen.
Min bror kom på besök med erbjudande om att följa med ut på berget och grilla korv. Självklart blev svaret på det. Vi packade väskan och hoppade på fyrhjulingen med tillhörande släp.
Vi var till slut sju barn och fyra vuxna som drog iväg. Helt underbart.
Vi grillade och myset klapp tre korvar. Det är minsann ingen fel på aptiten på den tjejen.

Hem igen och vi fortsatte med projektet. Utemöblerna togs ut och det var nästan lite sommarkänsla. Mormor kom och vi gjorde våfflor, detta skedde givetvis ute altanen. Lyxigt värre.
Barnen lekte så väldigt fint och vi bara njöt av synen. Det var så grymt lättlevt.


Vi höll på med arbetet i brygghuset till femsnåret sen gick vi in. Alla blev rosenrosa om kinderna efter dagen utomhus.
Mollie som hade varit på ett underljuvligt humör fick tillslut sin efterlängtade gottepåse. Som det tindrade i ögonen på henne när hon fick lov att ta påsen.
Hon bjöd friskt vilket jag blir glad över. Det är viktigt att dela med sej.
Naglarna klipptes och hon fick dom sen målade. När detta skedde satt hon blixt stilla. Hon vände sitt huvud mot mej och sa.
-Du är så fin idag mamma.
Den lilla tjejen vet precis vad hon ska säga för att få sin mamma att smälta.

Vi läste en saga och myste till det ordentligt vid nattningen. Hon var trött och somnade runt sju snåret. Jag var trött jag med men livet som vuxen fortsätter oftast några timmar till.
Ljus tändes i borgen och kaffet lät sej smakas.
Dagen åkte ner i braiga lådan med ett bang.
Lättlevt.


Vink vink :)




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar