onsdag 25 juni 2014

Loppisdags....



Det blev en cykeltur till dagis. Mollie brukar att älska att åka cykel men när vi svängde ner mot slottet så blev hon helt tokig. Det var fel väg och hon ville inte åka på den vägen. Snacka om att en treåring har planen klar i huvudet om hur vägen till dagis ser ut och hamnar man lite utanför den så rubbas hela världen.
Jag fattar det inte. förvisso är det väldigt många vuxna som beter sej på liknande sätt men nä detta gillades inte.
Hon mjuknade när vi närmade oss dagis och när vi väl var framme så tog hon sej i kragen och blev som en människa som hade lite sans i kroppen :)

På vägen hem ringde förskolechefen för att stämma av med Mollies dagis tider. Det datorsystem som kommunen använder klarar enbart av scheman som är 7-16 fem dagar i vecka. Månad ut och månad in. Har man något avvikande schema ballar de ut fullständigt. Jag har avvikande schema.
Nu har vi löst det med att jag alltid får lägga in nytt tillfälligt schema allt för att systemet inte ska lägga till dagar själv på när myset ska vara på förskolan. Så enkelt det kan vara 2014 (ironi)

Dags för arbete igen alltså, jag tycker att det duggar väldigt tätt nu. Men enligt mina uträkningar är det fyra pass till sen blir de sommarlov ett par månader. Jag gillar att vara ledig och så vill jag helst slippa att myset ska vara med under sammanslagningen av dagisarna under sommaren. Förvisso ska hennes dagis vara öppet hela sommaren men det kommer vara personal som hon inte är van vid, så hon får bli hemma :)
Jobbet gick bra vi hade fullt upp hela tiden och det var glada miner. Vi pratade om en stor loppis som inträffar varje söndag i Ronneby. Nyfikenheten väcktes klart så den planerar vi nu att besöka. De ska bli super kul.

Myset var under tiden på grillfest med dagis. Det hade varit en trevlig föreställning och barnen hade sjungit sommarsånger. De var nog en slags avslutning på vårterminen.
Hon sov när jag kom hem så det hade nog gått livat till.
Med en seglivad huvudvärk somnade jag så fort mina grönbruna stängdes.
Utarbetad ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar