lördag 7 februari 2015

En dag med Mojje....

Mojje på plats.


Fredag förmiddag och vi hoppade på tåget mot Danmark. Självklart trodde vi inte att det skulle bli något trubbel, men det visade det sej att det blev. Tåget blev försenat ideligen, det blev bara mer och mer så när vi nådde Malmö central sa det stopp, tåget skulle inte gå längre. Hoppa av och hopp på ett annat tåg. Av på Kastrup och vidare med en Metro en station, därifrån gick vi, det verkade säkrast.

Vi kom fram till vårt mål som var den blå planeten. En speciell byggnad på ett fantastiskt ställe. 
Vi gick in och skulle börja med lite lunch. Myset började gny om att hon hade ont i magen så vi gick på toa, det hände inget mer än att hon sa sej ha ont i halsen och behövde vatten, jag hämtade det och det dröjde inte mer än ett par sekunder förrän kaskadspyan var ett faktum. Jag hann precis hoppa undan när allt kom upp.
En snäll och hjälpsam kille från personalen kom och frågade hur det stod till och lovad att hjälpa till med upptorkningen. Jag tackade ödmjukast för hjälpen. Myset piggnade på sej på studs så förmodligen hade hon blivit åksjuk av allt tågåkande och det på fel håll. På vägen hem var vi väldigt noga med att hon satt i tågets färdriktning.

Mojje med haklapp.

Mojje ska sova....


Hon kollade in alla fina fiska och en jätteanakonda. Vi gick till uttrarna och dom hade vi läst om innan. Mormor köpte en kramdjursutter till myset som hon döpte till Mojje. Denna lilla filur var med hela dagen och det var så mycket med honom så.

Vägen hem gick fint och väl hemma i borgen skulle Mojje äta en macka, borsta tänderna och nattas.
Hon byggde en säng till honom genom att sätta ihop två stolar. Han fick trosor och en tröja på sej sen satte hon sej vid sängkanten och läste en saga för honom, socker söt så klart ;)

Hon brydde sej inte om någon saga för egen del utan somnade nöjd efter den utförda nattningen av utter. 
Vi hade en utmärkt dag tillsammans med mycket glädje och skratt. kräket var bara en liten parentes.


Dagens selfie :)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar