fredag 20 februari 2015

Favvon Ronja.....



En hel dag helt orörd, den skulle fyllas och det gjorde den utan problem.
Efter frukost stack myset, mormor och jag till en liten ridskola som hade shettisar. Lagom storlek för myset vilket är viktigt om man ska få det att funka.
Den lilla tjejen vi fick hette Ronja och hon var 20 år, helt perfekt alltså, en lugn och trygg dam.
Mollie blev glad över valet av häst. Hon klädde på sej skyddsvästen och hjälmen passades ut. Allt att perfekt på henne.
Hon ledde lilla Ronja ut i paddocken, det såg vant ut. Dom ställde upp sej som brukligt är på medellinjen. Mormor fick spänna sadelgjorden och fixa med stiglädrena. Allt skulle vara perfekt.




Hon hoppade upp och sen bar det av, lugn skritt. Hon fick lära sej att stoppa Ronja och hon fick lära sej att sätta fart på henne. Efter det så var det dags för att försöka sej på att styra hästen, det gick sådär. Med stora vantar var det svårt att hålla i tyglarna.
Ridfröken var mycket bra för barnen tycker jag, när hon såg mysets problem och ovilja till att vilja hålla tyglarna som man sej bör så sa hon till henne att det gick fint att hålla lite som man ville och bara mysa med Ronja. De ska vara roligt och mysigt och rida. Tekniken kan vi fila på senare.
Och roligt tyckte hon att det var. När vi travade skrattade hon rakt ut hela tiden, varv efter varv. Det var underljuvligt att se.

Så kul är det :)

Balansövning...

En timme senare var vi klara och Ronja sadlades av. Myset var noga med att krattsa hovarna och det var roligt att se hennes tuffhet. Jag höll upp hoven och hon fixade resten.
Självklart vill hon fortsätta och rida och terminen börjar redan nästa vecka. Hon är nu anmäld.
Mina tankar kring detta är att jag inte är överlycklig. Jag vill att Mollie ska lära sej och rida och det är bättre att hon är på ridskolan än att vi ska skaffa en egen häst. Just nu i alla fall.

Jag lämnades vid ridskolan med mina löparskor, turen hem slutade på 14 härliga km.
Hemma väntade kaffe, barnspel och bad av trissen.
Middagen ställdes på bordet och den vältes ner.
Innan nattningen var jag på besök på polisstationen. Alltid är det något som ska fixas med. Puh.

Tack för turen ;)

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar