söndag 1 februari 2015

Tre rätter.....



Efter en sen natt blev det en sen morgon. Myset vaknade vid sju, hon myste ner sej under mitt täcke en stund innan hon beslutade sej för att gå upp och titta lite på teve. Halv nio kom hon tillbaka och då fick jag masa mej upp för att styra med gröten.
Den slank ner och jag lämnade hemmet för en stund, bägge bilarna behövde disel i tankarna så det var det första jag ombesörjde.
När jag strosade omkring på gården såg jag en stor älg ute på Vesan, jag följde den med blicken och varje gång jag kom till läget där den var kikade jag efter den. I en timmes tid hade jag koll på skogens stora konung. Vackert.

Vi tog en kaffe på undantaget och förberedelserna för pulkabacken tog fart. Jag slängde på pulkan på fyrhjulingen sen bar det upp på berget.
Vi åkte lite i backen men efter ett tag fick jag ett våldsamt sug att testa om det gick att köra pulkan bakom fyrhjulingen, det visade sej gå alldeles utmärkt. Mollie skrattade så hon kiknade när hon åkte.

En vända in till stan, det nalkades trerätters middag i palatset mot kvällningen och förberedelserna var många.
Myset och jag lämnade av fröken flickvän efter handlandet och vidare drog vi till badhuset i Olofström.
Vi gled in på vår gratisbiljett från bruket, en timme före stängning låg vi i badet. Den timmen visade sej vara helt lagom, vi hade en supermysig stund tillsammans.

Vi vände hemåt och till ett kök som var belamrat med mat, grytor, bestick och en flickvän ;)
Det startade upp med några små trevliga brödbitar med en god röra på. Mollie betackade sej från röran och höll sej till brödet.
Nästa rätt var oxfilé med hasselbackpotatis och en mycket smaklig rödvinsås. Fröken flickvän levererade verkligen.

Vi tog en paus gällande maten och myset nattades.
Efterrätten bestod av en massa varma frukter och glass och över det var det riven choklad.
Jag somnade mätt som en plätt.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar