tisdag 17 september 2019

Gravvård......




Ledig måndag och jag följde myset till taxin, hon pratade oavbrutet och det var skönt för jag kände mej inte så talförd.
Vi sa hej då sen drog jag iväg på berget i löparskorna. Jag kände mej väldigt stark, vilket var behövligt för vinden var även den enormt stark. Jag angrep mördabacken och jag funderade faktiskt på att ta den en gång till på vägen hem, men jag lät bli. Snart långlopp och krafterna behöv sparas.
Turen slutade på 10 km vilket kändes helt perfekt.

Jag tog en uppfräschning i form av dusch, kaffe och tandborstning. Jag var redo för resten av dagen.
Massage väntade mej och gosse vad skönt det är. Jag fattar inte att det skulle behöva ta mej så många år att inse de.

Hem igen och jag hade fullt upp till Mollie hux flux stod på gårdsplanen igen, dagarna bara rasslar iväg.
En helg utan henne gjorde att tiden prioriterades. Jag ville hitta på något med bara henne. Hon var en aning motsträvig till mina förslag men slutligen enades vi om Boön.
Vi packade fikaväskan och körde iväg. Och vilken eftermiddag vi fick.
Vi satt på klipporna precis intill vattnet och solen sken på oss. Vågorna skvalpade vid våra fötter och vinden ven bakom klipporna. Mollie satte sej tätt intill mej och käkade en sockerbulle. Hon pratade om politik och jag kunde inte låta bli att le.

Fikan var slut och vi gick vidare över klipporna, hon hoppade över vattenpölarna och jag var övertygad om att det skulle bli ett par blöta dojor hem men av nån märklig anledning klarade hon sej utan att trilla i.
Vi passerade den gamla gravplatsen och nyfiket läste hon på skylten, hon frågade mej vilka som var begravda där och om det kostade något att ha gravplatsen där. Hon hade tydligen diskuterar gravvård med någon från den äldre generationen. Jag svarade henne på frågorna, oklart om det var korrekta svar, men jag svarade efter bästa förmåga.

Vi parkerade oss ännu en gång på några klippor och det blev en vacker kväll, solen var låg och vi låg där på stenhällen och småpratade till det kluckande ljudet av vatten mot land.
Det var en sån där magisk måndag.
Världsklass.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar