lördag 14 september 2019

Det handlar om kärlek....



Det är inget ekonomist, inget politiskt, inget religiöst.
Det är sex färger och en flagga för fred och kärlek.
Hur kan någon vilja stoppa det?

Det var en regnig och gråmulen morgon, sådär dystert som höstmornar kan vara.
Men det var egentligen ingenting mot det mörker som mötte mej när jag läste tidningen. Samstyret i Sölvesborg hade beslutat om att inte längre hissa regnbågsflaggan på kommunhuset under pridefestivalen.

Det är sex färger och en flagga för fred och kärlek.
Hur kan någon vilja stoppa det?

Samstyret hade tagit beslut i frågan.
Att SD och KD har en filosofi att det endast är kärnfamiljer som räknas är en sak, men i samstyret finns två partier till var av ett är Moderaterna, som historiskt sett verkat för mångfalden. Jag undrar vad alla öppna moderater tänker just nu?
Jag är moderat och fredagen den 13:e september skämdes jag över att vara det. Varför hade ingen satt ner foten, förstod dom inte vikten av detta?

Det är sex färger en flagga för fred och kärlek.
Hur kan någon vilja stopp det?

Louise Erixon anser att det bara ska flaggas traditionsenligt i Sölvesborg. Flaggan med dom sex färgerna har prytt Sölvesborg stadshus sen år 2013 och för mej har det blivit en tradition. Men vi har inte samsyn där.

Det är sex färger en flagga för fred och kärlek.
Hur kan någon vilja stopp det?

Jag minns första gången jag såg flaggan vaja i vinden i min hemstad. Jag kände en enorm stolthet över att få vara en del av Sölvesborg.
Att lilla Sölvesborg hade modet att hissa flagga, jag var förvånad.
Det var stolthet, mod och kärlek.

För mej var det så mycket mer än bara en flagga på sin stång. Det var ett bevis på att jag bodde i en kommun som välkomnade alla, att man ansåg att mångfalden berikade vår kommun. Att man kunde älska vem man ville och alla var välkommen i vår stad. Och precis så har jag känt mej.
Nu vet jag inte.

Nils Åkesson. Det är killen som kan förändra Sverige. Tänk att han en dag kommer hem till sina föräldrar (Louise Erixon och Jimmie Åkesson) med en man och säger sej blivit blixtförälskad. Om det är så hoppas jag att han har modet och styrka att stolt våga stå upp för sin kärlek. Alla vågar inte det och samstyret i Sölvesborg gör minsann inte saken lättare precis.
Ibland får man tänka om och detta är ett bra läge att göra det. För det handlar om:

Sex färger en flagga för fred och kärlek.
Hur kan någon vilja stopp det?




Jockarp.

2 kommentarer:

  1. Moderaterna, som historiskt sett verkat för mångfalden? Hmmm, Leonora, det där stämmer väl ändå inte? https://www.qx.se/samhalle/148690/moderaterna-vidhaller-sin-hbtq-fientliga-politik/

    http://www.tidenstecken.se/moderaterna.htm

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet leonora man undrar verkligen varför det är så tyst från de andra politikerna i samstyret? Har LE satt munkavle på dem?

    SvaraRadera