måndag 9 september 2019

Förkylt.....




Det var allt annat än kanonform jag vaknade upp till. Halsen smärtade, snoret rann och huvudet kändes som det skulle flyga i luften.
Men det var bara att hasa sej upp, byrackaren skulle ut. Jag la mej på soffan och funderade över vad som hänt.
Jag minns inte sist jag var sjuk, jag har varit förskonad, senast jag inte var i högform var när jag gick med en mitella runt min brutna arm, men detta var något annat.

Jag gjorde inte många knop utan låg still tills Mollie bad om frukost. Jag gjorde frukost till henne och hinkade i mej ett par koppar svart, det vände en aning och jag tog tag i städning av palats. Hela nedervåningen dammsugandes, jag var nöjd över min bedrift.
Jag såg till att Mollie fick ett bad och håret tvättades. Tvätten viktes.



Våra vänner kom och med sej hade dom en delikat kaka, den satte vi tänderna i på altanen. Där satt jag och jämrade mej över att jag var förkyld och att jag har en stundande dejt, dålig kombo alltså.
Sjuksköterskevännen tipsade om att jag kanske skulle ta tempen och temp hade jag, lite för hög. Ovanligt men tydligen effektivt tryckte jag i mej ett par Alvedon på hennes ordination. Jag blev piggare.

Myset och jag behövde komma ut så vi tog kamphundarna till stranden för en promenad. Det var en perfekt kväll inte en människa som störde oss när vi sakta strosade fram i sanden.
Mollie ville leka lite på lekplatsen så det gjorde vi innan vi körde hem för att laga middag.
En bra dag trots förkylning.

Idag väntar dejt, (om hon nu lyckas ta sej till Jockarp vill säga.....:)




Jockarp.

1 kommentar: