tisdag 3 september 2019

Bra leverans....

Favorit sysslan...


Måndag morgon och beslut hade fattats om att jag skulle köra Mollie till skolan. 45 minuter längre tid har vi på oss och den tiden utnyttjade vi väl. Frukost och överiga morgonbestyr sen landade vi i soffan för att lira några matcher skitgubbe. Vi flinade åt vilka dåliga kort vi hade, det skyldes på dålig blandare.

Hon lämnades i plugget och jag drog på mej löparskorna och tog en vända på berget. 15 km senare stod jag likt en saltsten i huvudet av den torkade svetten och log hemma på trappan. Hösten är på intågande och jag andades frihet. Det var lätt liksom.

En kaffe på altanen rustade mej för att ta ett rejält tag i palatsets källarvåning. Det har varit eftersatt och det var en hel del pinaler som jag trott varit "bra att ha" viket då tiden har visat att så inte var fallet.
En sopsäck senare var jag nöjd.
Jag började köra in ved, en syssla som har funnits med mej genom hela livet och ja, jag älskar det. Att vara i rörelse, göra något nyttigt samtidigt som man kan fokuserar fullt på tankar och känslor. Jag snackar terapi här ;)

Mollie kom hem med taxin och med det avbröts arbetet, vi hade bättre saker för oss. Svampplockning. Hon gillar det mer och mer vilket gläder mej. Hon hittade en del ätbara och även några icke ätbara. Lite röksvampar trampade vi på vilket jag tycker är intressant, att det kan bli så.

Vi gick hem och stekte svampen den serverades med allt annat gott som vi redan planerat till middag. 
Vi hjälptes åt med disken sen väntade ett bad för unga fröken. Efter badet lästes läxan uppmyst i soffan iklädd morgonrock. Myset har känsla för vardagslyx.
Måndagen levererade bra.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar