torsdag 6 juli 2023

Sverige-Finland……






En regnig morgonpromenad med Kennet i Luleå. Frukost på det sen iväg. Vi stannade till vid den gamla kyrkbyn som är ett av Uneco:s världsarv. Det duggar tätt med arven just nu ;) men det var fantastiskt att strosa runt bland dom små röda husen och lära sej om dess historia.

In i bilen och Mollie ville till Haparanda. Haparanda blev det. Hon informerade mej om att världens nordligaste Ikea låg där. Dit skulle vi givetvis. Kissepaus och en korv med bröd förlängde pausen lite. Vi passade på att gå över till den Finska sidan. Det var nära och vi gick på en bro med dom svenska färgerna, när vi var på mitten av bron tog dom finska färgerna över. Glasklart vad man befann sej alltså.

Vidare mot kaosuando. Raka men extremt håliga vägar. Vattenfyllda hål gjorde det hela än mer besvärligt men vi tuggade på.

Vår slutdestination för dagen var kipisjärvi, då hade vi kört mer än 200 mil på vår tripp. Jag var ganska trött när vi anlände men ja orkade välta i mej några älgköttbullar innan jag gick och la mej i sängen och läste ett brev från min flickvän som hon skickat med mej. Saknade efter henne slog till med full kraft efter dom lästa raderna. Jag ringde henne, jag behövde höra hennes röst. 
Sen var det God natt typ.





Jockarp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar