måndag 24 oktober 2011

De är inte sant.....



Detta händer inte, det är fel människor och det finns inget litet barn.
Det är sommar sol och brun brända ben, det är klippor det är Stockholm, denna vackra sommarstad. Det känns så verkligt känns så rätt. Ett uppbrott en separation för länge sen, en uppgörelse med det gamla.
Jag lämnar byn åker sextiomil norr över till huvudstaden, jag åker på vinst och förlust, jag åker på jakt efter svar.
Hittar tillslut rätt, en liten kiosk i en förort hittar jag henne. hon jag trodde var min livskärlek. Hon vill inte prata inte ge svar, envisheten hjälper mej, pratar med hennes chef, får låna henne, går ut går iväg, jag bjuder på middag, vi pratar, betalar går iväg. Jag lägger min arm om hennes axel, har längtat efter att få ta på henne, tar henne i min famn, hon spänd motsträvig och hård, sen mjukare, följsammare och varm. Undan för undan börja hon njuta av beröringen. Jag drar in doften från henne, min näsa mot hennes hals, så igenkännande, dofter, smak, värmen och närheten. Så underbart.
Vi går ner till klipporna, hittar en enslig plats, mun möter mun i en het kyss. Efter  avsaknaden av närhet, kärleken, längden på avhållsamhet och ensamheten, längtan efter en annan människa landar vi i varandras armar, älska passionerat så som nykära gör.



Går vidare hand i hand precis som förr, underbar känsla en liten hand i min som passar så bra, som passar bäst.
Hon stannar vänder sej mot mej men en allvarsam blick och säger, jag vill leva med dej, jag har aldrig älskat någon annan människa mer än dej, men jag kan inte.
Jag står mitt i livet, jag står i ett vägskäl, jag måste välja, jag väljer det otrygga, jag vill se vart dom andra vägarna bär mej.
På något märkligt vis förstår jag henne, vi skils som ett älskandepar, vi skiljs som vänner. Hennes hand glider sakta ur min hon vänder sej om och går.

Ja allt detta hände en natt i en dröm, omständigheterna stämmer inte riktigt överens med hur de sett ut, men när jag gör ett försök i att tolka denna dröm, känns det som ett försök till förlåtande, att jag genom denna dröm söker något sätt att kunna förlåta min ex fru för det hon gjort mot mej.
Men kan det vara möjligt, kan det finnas någon möjlighet för mej att förlåta, kan man förlåta allt ont allt hat hon visat. Kan man förlåta någon som lämnar sitt barn.

Är det möjligt för en liten människa att förlåta detta stora

Är det möjligt?
Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar