torsdag 13 oktober 2011

Kungar och små prinsar....



För en gång skull angrep vi berget själva Mollie och jag, vi lämnad dom små kamphundarna hemma och gav oss ut i den lite kyliga höstmorgonen.
Knappt en kvart in på vår vandring stötte vi på två konungar. Eller de kan ju möjligen varit kungen och drottningen jag vet inte så noga. Det knakade och brakade när dom sprang iväg med långa kliv i en förnämlig pass över stock och sten.
Jag kunde klart inte låta bli att fnittra lite för mej själv när jag gick där på den lövtäckta stigen, fnittra åt att det just i den stunden bara lite längre bort satt karlar ute på pass i sina gröna kläder. Tanken på att dom satt upphoppade i något litet jakttorn och väntade på att skogenskonung skulle gå förbi, bocka, buga och be om att få en kula i huvudet. Ja herregud vad komiskt. Där gick jag och myset i en behaglig takt och med fredligt sinne och vips så står dom där.Medans de grönklädda karlarna som ska vara specialister på att jaga älg kamma hem noll. Vad ska man säga ibland är livet så rättvist som det alltid borde vara. De goda får de goda och de onda får inget alls.
Hmm ja denna veckan har vi hittills sett på våra promenader två älgar tre vild grisar en hare och en hel hög med myror. Ryssberget, vår egen lilla djurpark.


Jag blev törstig på promenaden så inom stugan och dricka ur kåsan som hänger där ute, just med anledning att vi friluffsare ska kunna ta oss en stärkande slurk. Myset fick klart med ett smakprov.

Det kom ett par prinsar och en prinsmamma och förgyllde vår dag, prinsarna hade nyplockade blommor med sig till prinsessorna på Månsagården, det var ett mycket trevligt inslag. De doftar nu rosor i hela huset, ljuvligt. Jag är nu helt på det klara att här måste planteras rosor på gården, hur underbart är det inte att gå ut i sin egen trädgård och plocka in lite fredagsblommor.
Det fikades hejvilt på altanen i de fina höstvädret, vi plockade kastanjer till lite kommande pyssel och de smiddes planer för framtiden. Det snackades ju klart mängder med skit med, de hör liksom till.


Kvällen bestod av bullbak mysbadning, nattning i spjälisen. Lite egentid för mamman framför Bönnerna på fyran. Och ett trevligt samtal här hemma på gårdsplanen, möten när dom är som bäst.

Ja sen har det har uppkommit ett litet bekymmer, ett litet delikat bekymmer får man väl säga. Här är vi två vuxna porriga kvinnor som båda är mammor, vi är nästan helt barnfria i morgon, det är endast myset som ska hänga på. Därför har vi tänkt att hitta på något lite vuxnare än att hänga i nån djurparken. Problemet är att vi kan omöjligt komma på något som klassas som vuxengrej som vi skulle vilja göra. 
Så finns det någon där ute i vårt avlånga land som har någon idé om vad människor gör när dom ska göra något med sin "egen tid" så dela gärna med er.....Tack.

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Herregud va jag saknar ryssberget !! Jag bodde i ynde som ung tös & red över hela berget i tid & otid bättre ridvägar finns minsann inte . Det låter trevligt med bak så jag gör en insats imon ;)

    Ha de fint ni 2 härliga damer !!

    SvaraRadera