söndag 14 juli 2013

Asken öppnas...



Jag undra ja om det finns något vackrare än att se sin dotter på morgonen, när hon kommer gåendes nyvaken och håret i en enda stor ruffs. När hon kommer lullandes på nyvakna vingliga ben med famnen full av gosedjur och en vattenflaska. Jag möter henne och hennes kroppspråk skriker, ta upp mej mamma. När jag lyfter upp henne i famnen och drar in doften av ett sovvarmt mys.
De enda jag kan göra är att le när jag känner att skinnet på mina armar knottrar sej av tanken på hur grymt lycklig jag är som har lilla fröken i mitt liv. Allt runt om kring försvinner, jag befinner mej bara där, jag befinner mej i nuet och jag njuter.

Vissa dagar består frukosten av makaroner, jag njuter av att det är så. Vem ska tvinga oss på en gröttallrik bara för att det är morgon. Jag blir glad av mysets icke rutiner. Att hon kommer med egna förslag till olika saker att hon bryter invanda vanor. Det känns mer än bra ;)

Solgasset var extremt och solstolarna intogs. Parkerade i flera timmar gjorde skinnet sådär härligt gyllenbrunt. Barnen lekte i sandlådan och det är väl bra märkligt att leken oftast går bättre när mammorna är en bit i från.
Hettan var grym vid middagstid så på en filt parkerade mammorna sej under körsbärsträdet. Det är bara speciellt utvalda damer som får äran att ligga med mej under trädet och se molen sakta glida förbi mellan lövverken. Det var super mysigt och inom fem sekunder satt två små tjejer och hoppade på sina mammor. Säg det lugn som varar ;)

På kvällen var vi bortbjudna till en gammal vän till mej, barn i samma åldrar busade och skrattade. Vi föräldrar hade en trevlig afton utan rusningsdrycker vilket jag ser som glädjande.
När bus bytts mot bråk och skratt blivit tårar kände jag att det var dags att bryta upp och åka hem med mitt mys. Trötta barn kan lätt bli skadade barn, jag vill inte att det ska hända mitt mys något.


Kom och plocka körsbär i min trädgård.

En dag att lägga i asken med braiga dagar helt enkelt.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar