onsdag 14 december 2016

Gayradar och filosofer...

Fri och farlig....


Kvällsaktiviteterna har varit att fixa till min nya spellista på Spotify. Sällan eller aldrig har det varit så mycket styrka, smärta, känsla och glädje i en låtlista som Leonora Vilhelmsson levererat. Men nu har det skett. Denna är så sjukt bra så jag vill inget annat göra än att träna. Kärlek.

En förändring i logistiken gjorde att jag kunde peta in ett extra pass på gymmet denna veckan. Vilken glädje, jag hoppade upp på bandet 05:38 med den nya låtlistan i öronen. Oj oj oj säger jag bara.
Lite snyftande till låten Big Girl Cry och när jag hade plågat mej mentalt lite var jag redo att frigöra odjuret från sin bur. Jag kände rytmen i mitt bröst och drog på till Sia och låten Move Your Body. Jag var livsfarlig.
Ett tag trodde jag att hela bandet skulle flyga av och krylla ihop sej i väggen bakom mej. Det fanns inget stopp i urkraften från Jockarp. Jag sprang utan att vara medveten om omgivningen. Jag var inne i musiken och hjärtats underbara slag. Svetten sprutade ur mej.
Tiden gick och jag var tvungen att slita mej så att jag inte skulle missa morgonkaffet med grabbarna. Jag gick ut från gymmet med låten Unstoppable i öronen och kände mej som porschen utan bromsar, jag var oövervinnerlig, jag var kraftfull, jag kunde vinna varje spel, jag var helt ostoppbar.
Att börja dagen på bruket med den styrkan innanför västen var inte helt fel ska jag säga. Problemet var bara att jag längtade tillbaka till känslan hela dagen. Jag ville dit igen.

Jag fick lägga band på mej och styra upp lite på jobbet, topplocket lättade en aning under förmiddagen men efter det öste snilleblixtrana ner över mej. Fruktansvärt produktiv och det fanns inte ett problem i världen som inte jag kunde lösa. Den känslan är inte helt fel den heller.
Eftermiddagskaffet slank ner sen lättade jag och drog mot byn. Myset var hämtade och jag tog en snabbis inom palatset och packade hennes simkasse och sen hämtades min dotter upp på undantaget för vidare färd till bassängen.

Simningen skulle ske med nattlinne och flytväst. Det var mycket glädje och bus i poolen denna den sista gången. Jag hade sällskap uppe på land av en böna som jag är 99% säker på är flata. Vibbarna jag fick smakade gay och jag har sällan fel på min gayradar.
Jag kollade självklart lite extra på henne och hon hade samma filosofi. Våra båda tjejer hittade varandra i poolen så ja, den biten är redan biff ;)

Kvällen i soffan och två filosofer filosoferade om framtiden. Jag ser så sjukt många likheter mellan mej själv och min dotter.
Hon längtar till saker, hon planerar och lägger upp strategier och hon är öppen med sina tankar. Precis som jag. Jag lyssnade på henne när hon pladdrade på om allt som dök upp i huvudet på henne. Hon pratade om pojkvänner, om det var ämnat för henne eller för mej fick jag aldrig grepp om. Hon pratade om fågel, fisk och mittemellan. Hur kan man prata om det ämnet med full inlevelse i tio minuter utan att tröttna?
Slutligen tröttnade jag, det blev total kapitulation från min sida så frågade henne om hon ville ha kaffe ;)

Jag lyfte ändan ur soffan och flinade för mej själv när jag gick ut till köket och kokte kaffet. Jag hörde henne fortsätta att prata i vardagsrummet om någon tipsrunda hon skulle göra. Helt otroligt.


Nog håller hon sej flytande alltid :)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar