lördag 24 december 2016

Vin och en stubbe.....

Jobb och bus...


En natt på sjukan gör ju en knappast utvilad. Jag bestämde mej för att hålla ihop och ösa på med vår lista hur seg jag än var. Mollie skrev bara fler och fler punkter på to do listan vilket försvårade det hela ännu mer. Nu står det dans på listan sa hon och ja då så, då dansar vi :)
Vi tvättade bilen ihop och som vanligt gick det över styr och jag blev dyngsur.
Att jag lever utanför lådan ganska ofta är ingen nyhet men igår tog jag det kanske lite väl långt.
Jag tyckte att trappan och golvet i källaren så lite trist och skitigt ut så innan jag kopplade loss högtryckstvätten och ställde undan det gick jag bananas i källaren med vattnet.
Jag var ganska nöjd efter avslutat arbetet, de enda lilla trubblet var att vattnet sprutat in inomhus i fastan, jag flinade medans jag la mej ner och knätorkade ytan. Din dåre var orden jag fick fram om mej själv ;)

Jobb...

Ved körde vi in och vi tar det nu till nya höjder vad det gäller logistik. Nu har vi två kärror, Myset står i vedskjulet och lasta kärrorna och jag kör in dom. Vilket oslagbart team vi är. Vädret var helt otroligt ljuvligt, jag gick i en enkel tröja och ett par tunna brallor. Ljumma vindar och en sol som kittlade mej i ansiktet var jag än gick, helt omöjligt att inte le. Lättlevt.
Morfar kom med traktorn och då var arbetet slut enligt Vilhelmsson junior. Hon skulle åka i skopan. Mm det är bra att hon får testa på. Jag hörde henne tjuta av lycka hela vägen upp till undantaget. Underbara lilla unge :)

Tjoho...

Mer på listan, japp, lite kolor ska medtagas på julefirandet så det styrde vi upp. Inga bekymmer för oss, sensationellt välgjorda och himmelskt goda som vanligt.
Tjyvsmakningen var ett faktum. Under det momentet började Mollie och gråta, tydligen hade en mandel kommit lite fel på en av henne tänder och smärtat. Just det här med barn och deras gråtande var något jag la mycket fokus på under en tid i mitt liv som mamma. Det fanns en tid när det inte gick en enda dag utan att det var barnlip i palatset. Jag ställde mej då frågan när kommer den dagen då ingen av barnen lipar. Svaret har jag nu. Det går många dagar mellan gångerna just nu vilket är skönt men jag har inte tänkt på det förrän nu när det inträffade. Konstigt, jag tror att jag ska tänka på det lite oftare och uppskattad det mer. Himmel vad skönt det är :)

Lite nytänkande och kladdande i mellanåt...


En punkt som stod på listan som jag bävat för. Jag har till och med funderat över om jag inte skulle ta en flaska vin med mej och gå ut och sätta mej på en stubbe i skogen när den pilsnern skulle lösas.
Något jag avskyr som pesten är när system som ska användas av många användare är svårbegripliga och fruktansvärt opedagogiska. Ett sånt system är det som används i kommunenen där man ska lägga in barnomsorgstiderna. Jag ser ilrött varje gång jag går in på sidan. Det är så tungjobbat så det finns inte. Finns det inga som jobbar på forskning och utvecklingssidan på kommunen?
Livet hade varit så enkelt med bara en simpel Excell fil där man kunnat skriva in datum, Nää kommunen väljer ett system utan datum där man ska gissa sej till vilka dagar som tillhör vilka veckor. Självklart funkar det säkert ypperligt för dom som har sina barn på fritids samma tider året runt, men vilka har det i dagens samhälle?
Denna gången gick det fint utan varken vin eller stubbe men så rörde det sej endast om fyra dagar. Snart dags att pinas igen alltså *Klök*

Städade gjorde vi....

Tomten ska ju få gröt och den gjorde vi, utanför lådan så det rungade i hela palatset. Vem har sagt att tomtegröt inte kan innehålla havregryn kokta i vatten formade till en gröt, tillbehör i form av kanel, jordgubbssylt och mjölk. Lätt att vår tomte kommer att sprida denna gröttallrik vidare ända till nordpoolen :) Mollies tomtegröt....
Gröten sattes ut i stallet, det är supermysigt att gå ut på kvällen och lyssna på ljudet som uppkommer när hästarna tuggar i sej enselaget. Det doftade underbart en blandning av häst och häst skit. Väntan återstår nu och det var ett pirrigt litet mys som lämnade stallet.

Som övriga svenska så satt vi med uppe och spelade bingo. Mollie var helt slut men hon vill så gärna vara uppe, hon kämpade på så hon kunde spela tvåans bingo innan hon kapitulerade. Jag var sliten jag med men jag fick vacker vänta ut henne, jag har ju faktiskt köpt några små julklappar till henne och dom skulle slås in. Så dags liksom :)



Made by Myset :)


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar