fredag 16 december 2016

Jante VS Vilhelmsson....

Pyssel...


Var startade min dag?
Självklart på brukets gym ;) Ensam är stark, japp jag var stark och glad. Och dyngsvett. Temperaturen i lokalen var ca 28 grader.
Jag har tränat mycket denna månaden och det är skönt. Det känns bra.
Jag läste en text som jag funderade över under min träning.
- Så länge du har ork att kämpa lite till kommer du aldrig att bli besegrad-
Det är en tanke man kanske ska ta med sej i livet lite både här och där. Vissa människor vill inte kämpa och dom besegras enkelt.
Jag funderade några varv sen lämnade jag den heta lokalen.
Att möta vintermorgonens kyla på fem minus utanför dörren var en fantastisk känsla, det rev till i skinnet på mej. Gott. Dusch och kaffe med grabbarna på det.
Dom hade varit på julbord kvällen innan så det fanns en del att samtal om, jag berättade självklart om min lilla fantastiska tärna om hur min kväll varit.

Arbetet kommer bli tungt framöver, vi kommer tvingas grotta ner oss i texter för en lång tid framåt. Vi har varit grymma på att skjuta det framför oss men nu är tiden inne att face verkligheten. Jag kommer att förvisas till mitt kontor, dörren kommer att vara stängd och datorn kommer vara min enda vän i denna värld. Det låter dramatiskt och det är det med ;)
Troligtvis kommer jag inte att klara isoleringen så länge utan dörren lär öppnas på mitt rum och jag kommer busa med mina grabbar. Det är min arbetsmiljö och den är viktig att den är bra.

Jag tog ännu ett steg i riktningen att förändra min arbetssituation efter mitt avslutade projekt. Ja det är nog så att vill man något så får man jobba på det själv, jag vill och jag gillar att jobba på. En bra och intressant dag på jobbet alltså.
Jag var stolt över mej själv när jag stämplade ut, att vara just stolt över sej själv är nog något vi ofta trycker bort, Jante sabbar det mesta av den egna kärleken. Jag skiter i honom. Jante alltså. Jag skrev en egen lag. Min lag. Jante VS Vilhelmsson :)
  1. Du skall inte tro att du är något.- Jag är någon. Jag är mej själv.
  2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.-Jag är minst lika god som andra.
  3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.- Klok? låt sunt förnuft råda.
  4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.-Helt klart bättre än många andra.
  5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.- Jag vet betydligt mer än andra i vissa fall.
  6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.- Nja kanske inte.
  7. Du skall inte tro att du duger till något.- Jag duger precis som jag är.
  8. Du skall inte skratta åt oss.-Jag skrattar inte åt er men jag älskar att skratta och gör det när jag vill.
  9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.- Tänk att det finns faktiskt dom som bryr sej väldigt mycket om mej.
  10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.- Jag kan lära många mycket.

Myset och jag hade en skön kväll, hon pysslade jag skrev, vi lyssnade på musik och pratade. Jag tog en kopp kaffe, det kändes nästan som om jag hade ett vuxet sällskap.
Hon harplade plötsligt ur sej. Allt du bryr dej om av möbler och så är en stereo. Snacka om att jag har pratat hål i huvudet på henne om min nya ljudanläggning.
Diskussionen har gått, innan eller efter jul. Nu är jag inne på innan jul. Varför ska jag vänta? Det lär inte bli billigare och om det skulle röra sej om ett par hundringar så spelar det mej faktiskt ingen roll.
Nja vi får se om det blir en tur till någon trevlig butik i helgen. Risk för det :)

Innan teven startades för kvällen kramade jag om min dotter och sa till henne att jag älskar henne. Hon pustade och sa:
-Jag vet mamma du säger ju det jämt.
Det funderade jag lite över såklart. Hon förstår orden men jag tror ändå inte att hon förstår innebörden fullt ut. Det slog tillbaka med full kraft på mej själv. Pang. Hur en del vuxna behandlar varandra. Många har så lätt för att slänga sej med frasen jag älskar dej. Men dom saknar helt insikt över betydelsen. Grymt för de mottagare som tror på orden och kärleken.
Hmm.

Äventyr....

Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar