fredag 22 juni 2018

Tandfoto....

Ny stil hos tandisen ;)


En gråmulen och kylig morgon, det är allt annat än vad vi söderbönor är vana vid. Men det var ändå skönt. I stället för att strandhänga så fick vi en genialisk idé.
Vi ska vara lediga länge i sommar och det kommer finnas tid till roligheter, det tvivlar vi inte en sekund på, men det kommer med all sannolikhet att finnas tid hemma i palatset, tid som kan bli långtråkig.
Vi kom på att vi ska ta tag i ett rum i taget och flytta, sortera ut, slänga och sälja. Jag hade en tanke att vänta tills min blivande fru flyttade in, jag tänkte att då får hon sätta sin prägel på vårt hem, men vad är det som säger att vi inte kan förändra vårt hem igen? Så tänker jag/vi.
Vi började med köket och jag fascinerades av att vi fyllde två sopsäckar med pinaler som vi inte behöver, är inte det helt sjukt så säg. Det tog sin lilla tid men vi blev supernöjda med resultatet.

Jag fick ett samtal av Mollies tandläkare med frågan om vi kunde komma på undersökning, jajamensa det kan vi, lika bra att göra undersökningen på bägge fröknarna Vilhelmsson då vet vi att vi klarar sommarens glasintag utan att tänderna trillar ut. Hon var duktig men hon vägrade att låta sej fotograferas i munnen. Så jobbar hon.

Jag fick åter min bok recenserad av en läsare och det är något väldigt speciellt när det sker. Människor som träffar mej får en bild av mej, många förstår att några tuffa år har format mej, det märks nog tydligt. Men innan boken är läst är det nog bara en liten krusning på en våg i ett väldigt hav. En känsla.
När boken är läst förstår dom sej på Leonora Vilhelmsson betydligt bättre. Och med ord som "shit vad duktig du är på att skriva, jag är svårflörtad men jag kan inte sluta läsa. Du är grym. Du skriver fängslande, intressant och jävligt bra" Ja det är svårt att vara annat än stolt i det läget.

Att gå och lägga sej på kvällen, att låta huvudet vila i en mjuk kudde att känna ett rus i kroppen av stolthet gör att läpparna formas till de största leendet som är möjligt. Att man är nyduschad och kryper ner i nybäddad säng i lakan som torkat i sommarvind gör ju inte saken mindre njutbar precis. Det är världsklass på den känsla. Det var min torsdagskänsla det.
Lättlevt.

Jockarp.

1 kommentar:

  1. Hej kära pige
    Var kan ja köpa din bok under regnbågen vill gärna läsa den
    Önska dig och din familj en glad och trevlig midsommar
    Kram Sanne

    SvaraRadera