måndag 4 juni 2018

Torkan....

Dagens löparoutfit ;)


En lugn morgon. Jag tog en vända med dammsugaren och det är verkligen en värmekälla utan dess like, jag var svett efter passet och ändå rörde jag mej sakta jag nästan svävande fram.

Vi skulle hälsa på en vän, hon hade fyllt 60 år så en lite blomma att uppvakta med var givet. Mollie fick välja kortet och hon skrev och ritade på kortet. Hon älskar att fira, både sej själv och andra. En fin egenskap hos min dotter.
Bilens utetemperatur visade på 30 grader, en galet het dag alltså. Vi fikade och vi tog en promenad i en fantastisk trädgård. Massa vackra blommor och träd. Galet fint, jag konstaterade att jag gillar att se inte göra en fin trädgård.
Mollie fick tag på en skruvdragare och tillhörande skruvar. Fantasin gick i spinn och hon gjorde en karusell för hundar. Den tjejen alltså.

Vi lämnade min vän och körde mot Jockarp. Av med kläderna och i poolen. Så såg lilla frökens värld ut resten av dagen.
Själv tog jag en löptur. Den löpturen började med att jag för första gången på väldigt många år kände av en viss träningsvärk, snacka om att träning är en färskvara. För tre veckor sen sprang jag ett Marathon och nu hade jag spända ljumskar efter en tur på 6 km.
Det hände ju efter långlopp att jag är mör, men det brukar mer yttra sej som matthet i musklerna, nu smärtade det. Okej, ett undantag är när jag sprang vasaloppet, då gjorde det ont i alla delar av kroppen utom hårfästet och handflatorna. Resten av muskelfibrerna skrek av smärta.
Jag levererade i alla fall en mil och trots att jag var i princip naken när jag sprang så formligen pumpade svetten ur mej, jag fick springa inom byns fotbollsplan för att dricka och ösa vatten på min stora kaluffs för att få lite kylning.
När jag kom hem välte jag i mej en halvliter vatten på stående fot och intaget fortsatte under kvällen.

Middag och tanken var att vi skulle grilla, men eftersom man går runt på en riskzon just nu. Allt är som fnöske och det känns som om det skulle kunna börja brinna av att man bara tittar på en tändsticka så lät vi bli grillen och använde den magiska spisen i stället. Det gick bra det med.
Kaffe på altanen och så var den dagen över och förbi.


Svårt att ta det lugnt vid nattningen...Bus.

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar