fredag 8 mars 2019

Goda kyssar....

Receptet ska läsas...


Att jag redan under torsdagen dragit in 40 h arbete och det återstår 24 h jobb i veckan gör att tiden som spenderas utanför arbetet är sparsam. Jag visste att det skulle bli en tuff vecka och jag gillar att ha fullt upp, bara det är kontrollerat.

Men tiden med Mollie har varit snål. Jag har sprungit och hon har varit med mormor eller som i tisdags då var hon scout.
Därför var det än viktigare när jag kom till fritids för att hämta henne att neja idén om att en kompis skulle följa med oss hem. Egoistiskt möjligen men jag behövde tiden ihop med min dotter.

Vi tog en tur till ICA och tydligen har alla pensionärerna Rabatt om dom handlar på torsdagar, hela parkeringen var full och affären kryllade av vithåriga människor. Jag gillar att träffa äldre människor, jag älskar deras historier om livet, men att handla med dom gör att jag är nära ett sammanbrott.
Om man plocka ut en pinal från ett kylskåp så behöver man inte bli ståendes utanför skåpet och läsa på pinalen, man kan flytta sej två steg så andra människor kan komma till i samma kyl. Nä det kan man inte om man handlar på ICA en torsdag, för då verkar det som om alla äldre människor med jätte ego samlas och tycker sej ha förtur till allt.
Jag lyckades ta mej därifrån med alla varor utan att få tuppjuk, men det var nära att jag fick ta en sån där brun champinjonpåse och andas i ;)

När vi kom hem gjorde vi taco, Mollies önskan. Min önskan var att gemensamt baka en av våra favvokakor. Så det gjorde vi. Enda kruxet var att vi aldrig bakat dessa delikata kakor innan, men vi tänkte. Hur svårt kan det va?
Nja sådär, det var många moment med det var väldigt mysigt att tillsammans läsa recept, fundera och utföra.
Vi är ett grymt par i köket, vi har roligt och vi lär oss. Viktiga stunder.
Vad bakade vi då, Jo. Alassiokyssar. Dessa farligt goda kakor. Mums....

Mollie tog med sej ett par kakor och sprang upp till undantaget och resten frös vi in för kommande festligheter.

Det är inte bara myset som äter skor i denna familjen, även jag gör av med ett antal skor varje år. (löparskor) Under kvällen roade jag mej därför med att beställa hem ett par stycken nya par av samma modell och samma storlek jag har sprungit i dom senaste sju åren. Varför ändra på ett vinnande koncept liksom?
Nu börjar den långa väntan på några dagar innan dom landar i palatset så jag får ge mej ut på en provtur. Jag är barnsligt förtjust i att få testa mina nya skor, det är lite likt den där känslan när man köper en ny bil. Man vill se, lukta, känna och testa.

Självklart ska bagaren smaka....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar