lördag 2 mars 2019

Vi tillsammans....



Minus betydde mössa på.
Mollie lämnades som vanligt vid taxin och jag drog iväg på berget. 19 km behövlig löpning sen var jag hemma i byn igen.

Redan innan lunch hade jag brassat en av mina Thailändska favoriträtter. Gröncurrykyckling och ris. Alltså det doftade så galet gott i huset och att smaken var en aning för kryddig spelade ingen roll, det var sjukt gott, jag var dock något fundersam över hur Mollie skulle ställa sej till det starka. Under tiden passade jag samtidigt på att göra en dubbel sats pannkakssmet som jag lät vila i kylen.

Solen sken och jag kände ett stort behov av att komma ut. Jag orkade inte göra något utan jag parkerade mej helt enkelt bara i brassestolen i söderläge. Där satt jag och filosoferade om livet till Mollie och hennes kompis kom hem med taxin från skolan.
Jag började brassa pannkakorna och det mottogs med hurrarop. Mollies kompis undrade vad jag hade i smeten med tanke på smaken. Hemligt sa jag med en pillemarisk blick.

Efter pannkaksintaget drog vi till badhuset.
Tjejerna badade och även jag var ombytt men jag lät bli att hoppa i. I stället satte jag mej på en bänk och började läsa i min bok.
När jag suttit där en stund kom det fram en grabb i 12-14 års åldern, ursäkta mej sa han. Ja sa jag och log.
Han fortsatte:
- Är det du som var med i bonde söker fru?
-Ja
-Är det sant, jag såg dej båda säsongerna.
- Aha vad roligt sa jag.
- Du jag bara måste får göra en Hive Five med dej.
Jag skrattade till och slog honom i näven, han hoppade glatt i bassängen igen till sina kompisar som nyfiket hängde vid kanten. Det var HON informerade han sitt gäng om ;)

Tjejerna låg i plurret i tre timmar sen väntade bastu och vidare lite varma chips.
När vi satt i bilen hem säger plötsligt Mollies kompis.
-Skulle du vilja ha en pappa Mollie?
Nää helst inte blev Mollies svar.
Det skulle jag vilja ha om inte jag haft en säger kompisen varpå Mollie svara, det vet du ju inte, jag har ju vant mej att inte ha någon, jag har ju aldrig haft någon.
Nästa fråga som ställdes av Mollies kompis var:
- Vilka chips tycker du är godast Mollie.
Jag flinade där jag satt bakom ratten, att lyssna på deras skiftade samtal gjorde helt klart hela min kväll. Dom är helt underljuvlig dom unga fröknarna.

När vi kom hem bjöd jag Mollie på Kycklinggrytan och hon tyckte den var supergod, hon drack förvisso en liter vatten till men hon välte i sej hela tallriken.

Kvällen avslutade vi med en film liggandes under ett täcke i soffan.
En bra dag.

Exakt så.....


Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar