onsdag 27 mars 2019

Hokus pokus....



Dagen började med löpning på berget. Berget var solbeklätt men det blåste från alla håll. Jag drog iväg och kroppen kändes fräsch. Ibland springer man för kroppen och ibland för knoppen. Dagens löpning var stärkande för både och. Jag behövde ett långpass för känna mej trygg inför nästa Marathon, men samtidigt har jag varit rädd om min bak. Baken höll och turen slutade på 31 km.

Jag skulle ännu en gång till sköterska för att ta prover på mitt blod. Jag var lite låg i tankarna för jag kände en viss oro. Varför är mitt HB så dåligt som under 95 när jag är pigg som en mört?

Mm, det är nog så att en del tycker att det är hokus pokus det där jag varit med om. Jag sökte en idrottsmassör och fann en. Att han även pysslade med kraniosakral terapi och Osteopati var inget jag visste. Jag visste inte heller vad det var. När han började prata om en stressad diafragma och spända leverligament så snurrade det på i en hög hastighet i huvudet på mej.
Men han drogs till min lever och sist jag var på besök så fokuserade vi på lever, njurarna och min ömmande bak.
Jag berättade om mina dåliga blodvärden och han började stretcha lever med lätta mjuka händer. Han bad mej ta ett nytt HB inom ett par veckor och han var ganska övertygad om att en förändring skulle ha skett. För allt hänger liksom ihop. När jag lämnade honom så var det bra genomströmning i mina inre organ. Men vad vet jag om det?

Hur som, lite låg av oro var jag när jag gick in till sköterskan. Tre nya rör blod skulle tas och skickas på analys. Jag bad henne även ta blodtrycket (vilket var lågt) och ett snabbt HB som analyserades på plats.
Döm om min förvåning. På två veckor ha det höjts från 93-140. Smaka på den va. Kan vara en tillfällighet, men nja jag är skeptisk. Jag tror att min käre idrottsmassör har ett finger med i spelet.
Lycklig som en lärka lämnade jag i alla fall sjuksyrran och nu ska jag invänta svaren på proverna med stor nyfikenhet.

Arbete i vedsvängen och inget kändes tungt, jag var väldigt lättad.
På kvällen fick jag rapport från min dotter som varit på scouterna. Hennes kväll hade varit super. En bra dag för oss båda trots att vi inte var tillsammans.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar