lördag 9 mars 2019

Lokalkorren.....

Ibland är hon så liten.....


Jag vaknar upp och känner närheten av min dotter, hon ligger bredvid mej i min säng. Hon hade under natten vaknat och hon var ledsen. Jag vallade in henne halvsovande till mej och jag la mej nära henne så hon skulle känna sej trygg. Hon somnade bums och sov som en stock till jag försiktigt smekte hennes nakna kropp och sa god morgon fröken.
Jag drog upp rullgardinen i rummet och släppte in det dunkla ljuset, våren närmar sej men jag kände känslan av höst.
Mollie sträcker på sej och ser sej förvirrat runt i rummet. Hon visste inte hur hon hamnat i min säng. Vi kramades god morgon sen startade vår dag. Frulle för fröken och påklädnad och så iväg mot skolan.

Jag hade hoppat i mina löparkläder och kände att jag verkligen förtjänade att springa runt på mitt älskade berg i några timmar. Utan egentlig plan drog jag iväg. Jag saftade till bums med mördabacken för att få igång pulsen och andningen. Jag fortsatte upp på berget och över till andra sidan, jag sprang förbi dom små byarna Håkanryd och Ynde, vidare upp på berget. Jag stannade till vid Ryssbergstugan och drack lite vatten. Jag kollade på min klocka som sa att jag sprungit 19 km. Jag funderade på om jag hade några måsten. Svaret blev nej så jag fortsatte springa. En mil till i benen och jag var åter vid mördabacken och hon gav mej inte ens motstånd efter den mängde km i benen och jag log.
När jag var hemma i byn igen konstaterade jag att jag sprungit 31 km och det hade bjudits på mer än 800 höjdmeter och ändå var jag pigg. Jag är i en ruskigt god form nu. Men jag vet att saker kan förändras snabbare än man tar ett andetag så jag är ödmjuk inför min goda form.

Jag hade ett möte med tidningen inplanerat under eftermiddagen. Myset och jag tog oss in till stan och till redaktionen för att få lite mer kött på benen om vad det handlade om. Det lät som om det skulle passa mej perfekt. Frihet under ansvar och möjlighet till att möta människor bakom titeln. Att få möjlighet att testa nya saker och samtidigt få utrymme för att skriva krönikor. Kan det bli bättre?

Jag har redan planerat in ett par olika evenemang och möten. Men självklart är jag intresserad av mer. Så en vädjan här på bloggen. Om du har något som du ser som intressant så är det med all sannolikhet även intressant för andra människor och då är det helt klart ett fall för Sölvesborgs Lokalkorre att skriva om. Så överös mej gärna med tips och idéer så att vi alla får en möjlighet att få ta del av de roligheter som händer i vår kommun eller i vårt län. Dra iväg era idéer på mail så hörs vi säkert inom det närmaste. Skicka det till Leonoravilhelmsson@hotmail.com Tack.



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar