söndag 7 april 2019

Fisktema....

Redo...


Jag vaknade upp efter min fjärde och sista jobbnatt, jag var så sjukt trött men dagen väntade mej så jag hasade mej upp.
Bästa medicinen är helt klart att ta på sej löpskorna på fötterna och springa upp på berget. Det var precis vad jag gjorde. Jag bjöd mej själv på en mil mer fanns det inte utrymme för. Jag ville hem till mitt mys.

Vi har planerat en middag och temat var fisk. Fyra rätter skulle lagas och självklart skulle det dekoreras. Vi pysslade lite med det, byggde, klistrade och det sprutade verkligen idéer av oss.
Dukningen var redan klar så fokusen la vi på maten och dess utseende. Men innan vi gick all in med maten så städades palatset. Ett fräscht hem är en av hörnstenarna till att maten ska smaka.

En annan hörnsten är att man själv känner sej fräsch så jag tog en härlig lång het dusch innan jag klädde på mej min klänning.
Mollie valde också en klänning, men hon ombestämde sej och tog tights och tröja. Gör som du vill bara det känns bra för dej sa jag. Men jag tycker det var fint av oss att faktiskt piffa till oss lite extra, det är så sällan man gör det i sin egen hemmamiljö.


Mums....


Maten fixades och vi satte oss till bords. Mollie på ena sidan av salsbordet och jag på den andra. Jag flinade lite och tänkte på programmet grevinnan och betjänten som brukar gå på nyårsafton. Men det hade verkligen sin tjusning att sitta mitt över varandra men ändå en bra bit i från.

Maten smakade himmelskt, nja allt utom musslorna, jag är inte super förtjust i det och sen ska man tvunget ha vin i också och det ogillar jag starkt. Jag har liksom aldrig kunnat med den där drycken. Jag tycker det ser så galet gott ut med ett glas rosé en ljummen sommarkväll, men nä det är verkligen inte min kopp off te det....

Vi tog en paus mellan de tre första rätterna som bestod av. Musslor, pasta med kräftstjärta och varmrökt lax med kokt potatis.
Efterrätten som bestod av pannkaksfiskar med glass toppade med lite godisfiskar välte vi i oss ett par timmar senare, då hade vi även bytt salsbordet till tv-bordet.

En magisk dag med min dotter. Jag kan bara njuta och tacka <3

Klänning på....

Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar