lördag 6 april 2019

Nya minnen....



Löpning direkt från uppvaknadet. Det är ett bra sätt att komma igång på, att rena och få igång huvudet en stund innan man möter människor.

Jag packade fikaväskan med mackor, kex och kaffe. Redo för dagen. Myset hämtades upp och först tog vi ett stopp på gröna skylten. Min kompetens i ämnet vin är mycket dålig, jag brukar handla efter hur etiketterna ser ut.
Nu skulle vinet användas till att koka musslor, tort skulle det va. Jag hittade några flaskor med fiskar på etiketterna och tänkte att det funkar nog, men för att säkerställa det så frågade jag personalen. Mina val funkade tydligen ypperligt för uppgiften.

Vidare mot Boön, det är ett ställe som väcker starka minnen hos mej, men jag har vid ett par tillfällen varit där och skapat mej en ny historia. Ibland smärtar saker som en gång var väldigt vackra. Det är en extra jobbiga upplevelser då när känslorna liksom går i sär.
Vi hade en fantastisk skön stund på klipporna, det är så nära havet och när det blåser vilt blir det extra kryddat. Jag älskar när naturen visar upp sin kraft. Mäktigt.
Vi satte oss och åt vår matsäck vi pratade och tittade ut mot havet. Vi laddade.


Det händer att jag har chokladpengar med mej och så gömmer jag dom. Självklart var det roligast första gången när Mollie hux flux såg en guldpeng på marken och trodde det var en skatt. Nu är hon äldre och vet att det är hennes mamma som är pengagömmaren. Men vi uppskattar det fortfarande båda två.

Vi gick runt hela ön och efter det körde vi till rökeriet och köpte maten som ska användas på vår stora middag som väntar idag.
Vi gick fullständigt bananas och notan blev hög. Men jag hoppas det var värt det.

Hem och Mollie drog igång och gjorde menyn för kvällen och sen började dukning. Linneduken på bordet och även linneservetter med över hundra år på nacken togs fram. Silverbestick och finservisen åkte hur skåp och lådor.
De lär bli storslaget ;)



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar